«Æ va utrolig hæslig mot dæ»

Mann dømt for voldtekt av to sovende kvinner. Han feilsendte beklagelses SMS til en av dem.

Saken oppdateres.

20-åringen, som er fra Trondheim, sto tiltalt for grov uaktsom voldtekt mot to sovende kvinner i Sør-Trøndelag tingrett. Mot den ene kvinnen skjedde det gjentatte ganger. Tiltalte kjente begge kvinnene og var venn med dem.

Ville ikke sove alene

Det første forholdet skjedde ifølge dommen under et besøk hos venner i høst. Det ble drukket en del alkohol og utpå kvelden ble det bestemt at tiltalte og en venninne skulle overnatte. 20-åringen ønsket ikke å sove alene og ba om å få sove i samme seng som fornærmede da de var i et stort og ukjent hus. Dette var greit for fornærmede.

De to var, ifølge dommen, nære venner, men uten at noen hadde gjort seksuelle fremstøt mot den andre. Etter at fornærmede sovnet gjorde tiltalte et forsøk på å ha samleie med henne. Fornærmede våknet og sparket ham vekk etter noen sekunder. Begge var i retten enige om hendelsesforløpet og 20-åringen erkjente straffskyld.

Feilsendte melding

Dagen etterpå fikk en felles venninne av de to en tekstmelding fra 20-åringen. Ifølge tiltalen forgrep mannen seg gjentatte ganger mot akkurat denne kvinnen mens hun sov fra slutten av 2010 og i første halvår 2011. I meldingen sto det blant annet:

«Æ va utrolig hæslig mot dæ, æ e utrolig lei for dt»

I tillegg skrev 20-åringen at han angret på det han hadde gjort. 20-åringen forklarte imidlertid at meldingen var ment til kvinnen han overnattet med etter den fuktige kvelden høsten 2012.  

Trodde det var greit

20-åringen og kvinnen som fikk den feilsendte meldingen, var nære venner. Forholdet utviklet seg til noe i nærheten av et kjæresteforhold hvor de også hadde gjensidig seksuell omgang. Etter en fest i 2010, hvor begge var fulle, skal de to ha blitt enige om å ha sex. Fornærmede ba imidlertid tiltalte om å vente til hun hadde sovnet, etter 20-åringens forklaring. Kvinnen forklarte for retten at hun synes det er rart at hun skal ha sagt noe slikt, men tviler på at tiltalte fant på det.

I etterkant av hendelsen gjennomførte tiltalte samleie med fornærmede flere ganger etter at hun hadde sovnet. Enkelte ganger våknet hun og ble sint og da stoppet han. Andre ganger gjorde hun ingenting. 20-åringen forklarte at han derfor oppfattet at det var greit.

Retten bemerket at selv om fornærmede ga uttrykk for at dette var greit ved en anledning, så kunne ikke den tiltalte 20-åringen gå ut fra at det var greit også senere. Retten fant det bevist at overgrepene skjedde ved minst fem anledninger.

Må betale oppreisning

Aktor la ned påstand om fengsel i ti måneder hvorav åtte skulle være betinget. Retten kom imidlertid frem til at straffen skulle være 1 år og 6 måneder. Åtte måneder blir betinget. 20-åringen må også betale 90 000 kroner i erstatning til den første kvinnen. Til kvinnen som han gjentatte ganger forgrep seg mot, må han betale 25 000 kroner.

På forsiden nå