- Boksepresidenten må si unnskyld

Roar Eggan vil ikke ha det sittende på seg at datterens bokse-opptreden i Spania er en sak for barne-vernet. Derfor krever han nå at bokse-president Ørnulf Hansen sier unnskyld og beklager sine uttalelser til TV2.

Saken oppdateres.

Hvis ikke truer Eggan med å kontakte advokat og trekke Hansen for retten. I debattprogrammet 17.30 på P4 med programleder Per Ståle Lønning ga Roar Eggan boksepresidenten en sjanse til å trekke tilbake uttalelsene, men da hevdet Ørnulf Hansen at han ikke hadde formulert seg slik.

– Men alle som så intervjuet på TV2, hørte ham si at min datters bokseopptreden var mer en sak for barnevernet enn idrettens organisasjoner, sier Eggan.

Proffstevne

Det var Adresseavisen som onsdag kunne fortelle at Roar Eggan og Bente Jansens tiårige datter Stine til høsten skal reise til Spania for å bokse mot den beste spanske jenta på sin alder. Det skal hun gjøre som oppvising i et proffstevne.

Pappa Roar er tidligere bokser, mens mamma Bente er spesialpsykolog og har i en årrekke jobbet for barnevernet.

Roar Eggan sier han først trodde det var en fleip fra Ørnulf Hansens side, men skjønte etter hvert at uttalelsen om barnevernet var alvorlig ment.

– Ungene kom hjem fra skolen og hadde fått høre av klassekamerater at vi skulle få besøk av barnevernet. Det er ikke bra at den øverste lederen for bokseforbundet kommer med slike uttalelser på riksdekkende TV.

Derfor forlanger Eggan at Hansen i løpet av helgen skal gi en klar og uforbeholden unnskyldning, der han trekker tilbake uttalelsene om barnevernet.

Uten argumenter

– Jo færre saklige argumenter Ørnulf Hansen har, desto sterkere blir hans personkarakteristikker.

Roar Eggan vurderer å be advokat Per Danielsen vurdere et søksmål mot presidenten hvis ikke Hansen legger seg flat.

– Han kan ikke bare slenge ut av seg så alvorlige beskyldninger mot oss på grunn av en uskyldig boksekamp, uten å stå til ansvar. Dette skal han få trekke tilbake, sier Roar Eggen før han går om bord i et fly som skal bringe ham til et boksestevne i Århus.

Det har ikke lykkes Adresseavisen å få en kommentar fra president Ørnulf Hansen i Norges Bokseforbund.

På forsiden nå