- Bagatelliserer homofile

Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring er skuffet over trondheimsordføreren.

Saken oppdateres.

LLH gikk til møtet med et klart ønske om at også Trondheim kommune skulle gjennomføre homoplanen, som skal få slutt på diskrimineringen av homofile.

Ingen homoplan

Det skjedde ikke. Etter det tre kvarter lange møtet gir Ottervik kun vage løfter om å se på enkelttiltak «litt etter litt».

- Jeg er egentlig litt forvirret etter dette møtet. Det ble mye snakk rundt grøten og vi føler ordføreren bagatelliserer problemene, sier Richard Lundin, leder for LLH Sør-Trøndelag.


LLH mener Ottervik neglisjerer tema som for eksempel de eldre homofiles rettigheter, men det finnes også glimt av enighet mellom partene.

- Kommunen var enig i at vi må jobbe for saker som seksualundervisning, og skjønnlitterære bøker om homofili inn i skolen. Vi kommer til å ha et tettere samarbeid enn vi har hatt tidligere. I så måte har dette ført noe positivt med seg, sier han.

Positiv til samarbeid

Rita Ottervik er også positiv til et bedre samarbeid enn tidligere.

- Det var fint å få konkrete innspill som vi kan ta tak i. Vi ønsker å jobbe i fellesskap med LLH, og jeg tror de grepene vi nå skal gjøre vil hjelpe dem i sitt arbeid, sier hun.

Selv om kommunen ikke vil forplikte seg til noen homoplan, vil LLH jobbe med å utforme en egen plan med Oslo-tiltakene som utgangspunkt. Denne planen vil konkretisere noen av problemene i Trøndelag.

- Usynligjøring

Lederen av Aps homonettverk, Håkon Haugli, raser mot Otterviks håndtering av saken.

- Hun bidrar til å bagatellisere og usynliggjøre. Usynliggjøring er også en form for diskriminering. Hun er en alliert, men det er ikke nok. Selv om Arbeiderpartiet lokalt har gjort mye for homofile i Trondheim. Vi har vært iltre hvis utspillene kom fra et annet parti. Vi er ikke mindre iltre fordi dette er en Arbeiderpartiordfører, sier han.

 
        
            (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

På forsiden nå