I april i fjor gikk mannen inn på kontoret til Nav Lerkendal. Ifølge politiet hadde han med seg tre steiner. Den tiltalte erkjenner å ha hatt steiner i lomma, og sier at han kastet en stein etter Nav-ansatte Grethemor Haugan. Hun fikk et tre cm langt overfladisk sår i bakhodet og hjernerystelse.

– Vanskelig for meg

– Hva tenker du om det som skjedde? spurte forsvarer Terje Engebretsen da hans klient forklarte seg i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

– Det var ikke bra. Jeg har vanskelig for å akseptere at det har skjedd, men det har skjedd, og da må jeg akseptere det. Jeg har hatt flere netter som jeg ikke har sovet. Det er vanskelig for meg, sa den tiltalte.

– Er du lei deg?

– Jeg er selvfølgelig lei meg for at det skjedde, fortsetter 25-åringen.

Ifølge tiltalen ble både Haugan og en annen saksbehandler slått med steinen, men den tiltalte hevder han bare kastet en stein etter Haugan. Han fremholder imidlertid at han husker lite fra hendelsen.

Har smerter

I Sør-Trøndelag tingrett forklarte også Grethemor Haugan seg.

– Han kom med noen regninger han ønsket å betale. Han hadde ikke penger, og mente han hadde krav på å betale regningen, forklarte Haugan.

Hun fortalte videre at mannen ble sint. Personalet tilkalte derfor en vekter, som ble stående på utsiden av kontoret.

– Han rykker til, og jeg hiver meg bakover. Han kommer over meg en stein og slår meg i hodet. Jeg trodde han hadde brukket nakken min, jeg fikk ikke opp hodet, fortalte Haugan.

– Jeg kjente at det rant kaldt nedover ryggen min, men jeg forsto ikke før senere at det var blod, sier Haugan.

Hun sier hun sliter med smerter, og aktor varsler at det vil bli lagt ned påstand om erstatning/oppreisning.

Aktor Maria Evenseth. Foto: MARIANN DYBDAHL
Forsvarer Terje Engebretsen. Foto: MARIANN DYBDAHL