Enkene etter to menn som døde i 2006 og 2007 får ingen erstatning og må betale sine egne saksomkostninger. Det er ikke sannsynlig at kreftsykdommen som rammet dem hadde sammenheng med studietiden på Rosenborg, heter det i dommen fra Borgarting lagmannsrett.

Varsler ny anke

Dermed snur lagmannsretten opp ned på dommen fra Oslo tingrett fra oktober 2011. Den gangen ble saken anket av Staten. Nå varsles ny anke, fra enkenes side.

– Vi kommer til å anke til Høyesterett, sier advokat Steinar Winther Christensen, som har ført saken for enkene.

- Feil av retten

– Retten har lagt til grunn et altfor strengt beviskrav for årsakssammenheng. Den har i praksis brukt et vitenskapelig og ikke et juridisk krav. Retten har også tatt feil av faktisk forhold på flere punkter, sier Winther Christensen.

Den ene av de to mennene saken gjelder døde i 2006, 40 år gammel av hematologisk kreft. Han etterlot seg kone og to mindreårige barn. Mannen studerte ved botanisk institutt fra 1984 og gikk ut med hovedfag i 1989. Han tok det mye omtalte kurset K2/K20 i kjemi, men hadde ikke befatning med Rosenborg-laboratoriene i sitt doktorgradsstudium.

Den andre mannen døde av hematologisk kreft i 2007, 58 år gammel. Han etterlot seg ektefelle. Utdanningen ved Rosenborg tok han i perioden 1972-1978, med hovedfag i zoologi. Vedkommende tok også kurset K2/K20.