- Lenge leve byråkratiet

- Dette var ikke Bystyrets intensjoner da prikkene ble innført, sier Venstres gruppeleder Jon Gunnes.

- Bystyret sa ja til prikkbelastning, men er det slik byråkrater skal ta restaurantene, så går de for langt, mener Jon Gunnes (V).  Foto: Morten Smedsrud

Saken oppdateres.

Han stiller seg uforstående til at skjenkekontrollen, eller Eierskapsenheten i Trondheim kommune, har ilagt Trondhjem Mikrobryggeri en prikk for brudd på alkoholloven. Ifølge loven skal alle alkoholholdige produkter sidestilles. Skjenkekontrollen mener Mikrobryggeriet framhever øl spesielt, og mener det er brudd på loven.

- Er det slike bagatellmessige forhold skjenkekontrollen i kommunen skal være opptatt av når prikkene er innført, ei tavle som har hengt over baren i 15 år?, spør venstrepolitikeren.

Opp i formannskapet

Han har stilt samme spørsmål til rådmannen, og får svar i førstkommende formannskapsmøte.

- Jeg forstår loven, men man må da kunne bruke skjønn. Dette er et bryggeri, et mikrobryggeri. De har også vin i sin barmeny, men den står i en egen meny og er ikke vist i tavlene.

Venstre vil gjerne at folk skal drive selvstendig, og Gunnes mener det skal legges til rette for både gårdsbryggeri og mikrobryggeri.

- Derfor må vi reagere nå. Jeg skjønner loven, og jeg mener også at forbruket skal ned, men det regulerer vi med pris. Informasjonen inne på en pub vil ikke påvirke mengden som konsumeres. Her er det snakk om varer du ikke får et annet sted, og man må kunne fortelle hva man faktisk har produsert.

- Man går for langt

Gunnes langer ut mot Eierskapsenheten, og mener dette er dårlig byråkratisk håndverk.

- Vi har sluppet opp litt, for å unngå at restaurantene blir stengt ned. Så har vi sagt ja til å innføre modell med prikkbelastning, men er det slik man har tenkt å ta dem - da går man for langt. Her kunne de vært høflige og skrevet et brev. Å straffe dem men en prikk er byråkratisk firkantet, og dårlig håndverk, mener venstrepolitikeren.

På forsiden nå