Unge trøndere sier ja til OL

Trøndere mellom 30 og 39 år ivrer mest for OL i Trondheim i 2018. 53 prosent sier ja.

Saken oppdateres.

«Ønsker du at Trondheim skal arrangere OL i 2018?» er spørsmålet i en undersøkelse Sentio har gjennomført for NRK. Undersøkelsen omfatter et utvalg av 700 personer i Trøndelag.

Aldersskille

Totalt sett er flertallet for et OL i Trondheim. 44, 9 prosent av folk i Trøndelag sier ja til OL. 42, 3 prosent sier nei, mens 12, 3 prosent svarer «vet ikke».

Folk i aldersgruppen 30 - 39 år, de såkalt unge voksne, er mest ivrige på å få OL til byen. Hele 53,1 prosent av disse svarer ja.

- Vi ser at unge voksne er den mest positive aldersgruppen. Dette synes vi lover godt, for det er de som kommer til å være «skikkelig» voksne og ressurssterke i 2018, sier Odd Ustad, markedsansvarlig i det nystiftede OL-søkerselskapet «Trondheim 2018 AS».

Mest skepsis er det blant eldre. 47,1 prosent av personer over 60 år sier nei. Dette synes ikke Ustad er overraskende.

- Også før ski-VM i 1997 så vi at de eldre var mest skeptiske i markedsundersøkelsene. Men etter arrangementet var denne gruppen de mest positive, sier Ustad.

Økning

I følge en nasjonal undersøkelse gjort av Adresseavisen i juni, var bare 22 prosent for OL i Trondheim, mens 37 prosent mente at Tromsø burde få oppgaven.Selv om utvalget er forskjellig, mener Ustad likevel at tallene er oppløftende

- Det har vært en formidabel økning i Trøndelag. Det interessante er at den har kommet over sommeren, og uten at vi har gjort noe spesielt for det. Så langt har vi ikke vært så synlige overfor opinionen, sier Ustad.

Det skal forandre seg nå som søkerselskapet ønsker å gjøre trøndere til OL-patrioter. Selskapet setter i gang en større markedsføringskampanje for Trondheim som OL-by neste uke.

Flest kvinner

Flere kvinner enn menn er for. 46,1 prosent av kvinnene svarer ja, mens 43, 6 prosent av mennene sier det samme.

Politisk ståsted virker også inn på innstillingen til Trondheims-OL. Frp-velgere er klart mest positive, med 55, 3 prosent for. Ap-velgere følger hakk i hæl, 50, 8 prosent sier ja.

Mest negative er de som stemmer Demokratene eller RV. Hele 77, 3 prosent av Demokrat-velgerne sier nei, og 57, 6 prosent av RV-velgerne.

- Det er litt overraskende at flest kvinner er for. Også at Frp-velgere er blant de mest positive. I formannskapet stemte jo Frp mot planene, mener styreleder Marvin Wiseth, som er svært fornøyd med at tallene ser bedre ut for trondheimspatriotene.

 
    
      (Foto: Knut Falch, SCANPIX )

  Foto: Knut Falch, SCANPIX

 
    
      (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå