Vil vitne mot politiet

David Nicholas Frankson Næss (17) så den avdøde 48-åringen bli slått bevisstløs mens politiet hadde ham i jerngrep. Nå vil han melde seg som vitne til Spesialenheten for politisaker.

Saken oppdateres.

– Jeg skjønte nok ikke med en gang hvor alvorlig det var, sier han. –¿Jeg tenkte på hva jeg kunne gjøre, jeg ville gjøre noe, men det var jo politiet, hva skal en gjøre?

17-åringen var på vei til Radio¿1 på Nedre Elvehavn. På vei opp trappa så han politiet slepe en mann ut inngangsdøra.

– Utenfor satte den ene seg oppå mannen og sparket han med et kne i ryggen. Han var så hardhendt at hodet dunket i asfalten, forklarer han.

48-åringen ble dratt videre et lite stykke fra utgangsdøra med David kun få meter unna.

– Mannen pustet ganske tungt. Deretter løftet han hodet før det datt rett ned som om han ble bevisstløs.

Kort tid etter dro politimennene mannen etter overkroppen med bena på slep etter seg, ned trappa og bort til politibilen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke i det minste bar ham?

Hele tiden virket det som om mannen var bevisstløs, ifølge David.

Først da han kom hjem den ettermiddagen og fikk nyheten om at mannen var død gjennom mediene kom den store reaksjonen.

Inger Lise Næss Nilsen, mor til David, var sammen med ham da de så nyheten. Hun sier sønnen har reagert sterkt på det han har opplevd. I går, en dag etter hendelsen, var begge to fremdeles skjelven.

– Hadde jeg sett et menneske ligge på den måten så hadde jeg sikkert også kommet til å tenke på hva jeg burde gjøre. Men jeg sier til ham at det er ingenting han kunne ha gjort, sier Inger Lise Næss Nilsen.

David kommer til å melde seg for spesialenheten for politisaken for å få frem det han mener er overdreven maktbruk av politiet.

– Jeg har felt endel tårer når jeg tenker på mannen som døde, sier Næss Nilsen.

 
På forsiden nå