- Hvor er politimesteren?

Sophia Baidoos advokat reagerer på at politimannen som ble tiltalt og frikjent i Baidoo-saken skal ha tatt halsgrep på mannen som døde underpågripelse torsdag.

Saken oppdateres.

- Sophia Baidoo hadde en samtale med politimesteren den gangen, hvor jeg var til stede. Jeg fikk da et sterkt inntrykk av at han ville forsikre henne om at hun kunne føle seg trygg, og ikke frykte noe fra politiets side fordi man var av en annen hudfarge. Da kan man jo lure på hvor politimesteren er nå? Spør Venil Katharina Thiis.

Marum taus

Adresseavisen ba i går politimester Per Marum om en kommentar. Han er på ferie og derfor er det fungerende politimester som uttaler seg i saken.

- Vi mener vi har gitt uttrykk for hva vi står for i denne saken, og vil henvise til følgende to pressemeldinger. Vi arbeider hele tida for at folk i Trondheim skal føle seg trygge, uansett hudfarge.

Etter det Adresseavisen erfarer er den samme politimannen som ble tiltalt og frikjent i Baidoo-saken skal ha tatt halsgrep på mannen som døde etter pågripelse torsdagDa Sophia Baidoo avga forklaring til politiet skal hun etter et avhør bedt om å tilføye at hun oppfattet politimannen «slik at han kunne finne på hva som helst mot henne».

Oppbrakt Thiis

Thiis reagerte sterkt da politimannen i Baidoo-saken ble frikjent i 2001, på at samfunnet ikke var villig til å ta et oppgjør med mannen.

Advokaten reagerer også i dag på at det, under forutsetning at det er samme mann, skjer en gang til.

- Det gjør meg ganske oppbrakt. Det blir en bekreftelse på at når du ikke er villig til å straffe en politimann når han begår straffbare handlinger, så er det ikke noen sperre, ingen bremse.

Demme påstanden ønsker ikke politiet å kommentere.

I Baidoo-saken kom politimannen med det Thiis påpeker var falske påstander om at Baidoo hadde bitt ham, fordi dette senere ble motbevist av sakkyndige.

- Når en valgte å lukke øynene for noe så åpenbart som dette, og det heller ikke blir noen markering i forhold til den behandling Baidoo hevdet å ha fått, reagerer jeg i dag, sier Thiis.

 
    
      (Foto: RUNE PETTER NESS)

  Foto: RUNE PETTER NESS

 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

  Foto: Morten Antonsen

 
    
      (Foto: PRIVAT)

  Foto: PRIVAT

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå