Tatt for pirattaxi-voldtekt etter DNA-treff

Ti måneder etter at en pirattaxi-kunde anmeldte en voldtekt på Lade, slo politiet til og siktet en rumener (28) for forholdet.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvor voldtekten skal ha skjedd. De forteller at kvinnen ble plukket opp av to menn i en pirattaxi på nedre Ila og kjørt via Korsvika til Fagerheim Allé på Lade. Der skal hun ha gått inn til en tilfeldig beboer for å kontakte politiet. 

Saken oppdateres.

Mannen ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

– Det som gjør at vi har siktet en person for dette nå, er funn av DNA, sier politiadvokat Marianne Høyer ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Pirattaxi-tur til Lade

Politiet er av hensyn til etterforskningen svært forsiktige med å gi opplysninger om saken, og vil blant annet ikke si noe om hvordan de har sikret seg mannens DNA. Sør-Trøndelag tingrett har i tillegg besluttet forbud mot offentlig gjengivelse av fengslingskjennelsen, etter ønske fra politiet.

Det var natt til søndag 7. mai i fjor at politiet fikk melding om at en kvinne mellom 30 og 40 år var voldtatt i forbindelse med en pirattaxitur fra Ila til Lade. Overfor Adresseavisen beskrev politiet saken som svært alvorlig.

LES OGSÅ: - Kvinne voldtatt gjentatte ganger

– Kvinnen ble plukket opp på nedre Ila, og kjørt via Korsvika til Fagerheim Allé på Lade. Kvinnen ble voldtatt gjentatte ganger, sa krimvaktleder Kamilla Engen i Adresseavisen dagen etter.

Overfor politiet fortalte den fornærmede kvinnen at overgrepene var utført av to menn av utenlandsk opprinnelse. Kort tid etter den angivelige voldtekten oppsøkte kvinnen en tilfeldig beboer på Lade, som varslet politiet. Kvinnen ble deretter tatt vare på av voldtektsmottaket på St. Olavs Hospital.

Politiadvokat Høyer opplyser at den siktede rumeneren er varetektsfengslet i fire uker, to av ukene med brev- og besøkskontroll samt fullstendig isolasjon.

– Ligger andre personer an til å  bli siktet i saken?

– Det utelukker vi ikke, men ønsker av hensyn av etterforskningen ikke å si så mye mer. Saken er inne i en sårbar fase, sier Høyer.

Nekter straffskyld

Mannens forsvarer, Arve Røli, opplyser at 28-åringen i fengslingsmøtet nektet straffskyld, begjærte seg løslatt og at han anket fengslingen til lagmannsretten.

På forsiden nå