Lei av å stå i kø i Trondheim?

Du har mindre grunn til å klage enn sjåfører i andre norske byer.

I Midtbyen i Trondheim er dte ofte kø om ettermiddagene. Men ifølge den ferske undersøkelsen er det verre både i Oslo, Stavanger og Bergen. 

Saken oppdateres.

- Trondheim kommer ut som minst trafikkbelastet av de fire norske storbyene vi har undersøkt, sier Tore Bjørnsengen, Country Sales Manager i TomTom til adressa.no.

TomTom er en produsent av GPS-navigatorer. Selskapet har siden 2010 har samlet inn data om trafikkflyten i en rekke norske storbyer. I undersøkelsen fra 2012 er Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger med av de norske byene.

Se tabellen i bunnen av artikkelen!

Oslo verst i Norden

I ettermiddagsrushet i Trondheim er forsinkelsesgraden på 38,6 prosent. Det vil si at det tar 38,6 prosent lengre tid å kjøre en strekning enn om trafikken flyter fritt. En strekning som tar ti minutter ved fri trafikkflyt tar altså i snitt nesten 14 minutter i ettermiddagsrushet.

I Oslo er forsinkelsesgraden på 75 prosent. Dette er verst av alle de undersøkte byene i Norden. Stavanger har den nest verste rushtrafikken av de undersøkte norske byene, mens Bergen havner på tredjeplass.

- Vi har ikke gått nærmere inn på ha som er årsaken til forsinkelsene. Men vi vet at faktorer som veiarbeid, uforutsette hendelser og trafikkmengde spiller inn, sier Bjørnsengen.

Målingene er gjennomført siden 2010.

- Siden da har forholdet mellom de norske byene vært relativt stabilt. Vi bruker målingene til å gi våre kunder bedre informasjon, og den blir også benyttet av myndighetene i trafikkplanlegging.

LES OGSÅ: - Vil bli mer kø i rushperiodene

Mest trafikk fredag ettermiddag

I Trondheim er det fredag ettermiddag som er dagen med mest ettermiddagsrush.

Mandag kommer ut som den hverdagen med minst rushtrafikk.

De nordiske byene i undersøkelsen:


Nordiske byer

Ettermiddagsrush

Oslo

75,0 %

Stockholm

70,0 %

Stavanger

56,6 %

Göteborg

52,0 %

Bergen

42,1 %

Aarhus

40,1 %

Helsinki

40,0 %

Trondheim

38,6 %

Copenhagen

34,0 %

Turku

31,9 %

Uppsala

31,9 %

Odense

20,4 %

Malmø

18,0 %

Tampere

16,9 %

Hva synes du om rushtrafikken i Trondheim
Du må velge et alternativ
Om undersøkelsen
  • Gjennomført av TomTom, en produsent av GPS-navigatører.
  • Trafikkflyten i 161 byer på fem kontinenter er målt.
  • Resultatene er basert på reisedata i sanntid. TomToms trafikkdatabase inneholder over seks trillioner datamålinger og vokser med fem milliarder målinger hver dag.
På forsiden nå