Kvinne bekreftet omkommet

Kvinne i 30-årene funnet død i bilen som ble gravd frem etter brukollapsen i Trondheim.

Én person befant seg i bilen som ble fraktet ut fra ruinene av brua. Personen er bekreftet omkommet. 

Saken oppdateres.

Det bekrefter politiet klokka 20.20.

- En lege fra luftambulansen bekreftet på stedet at personen i bilen var død, sier politioverbetjent Lars Melvold i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kjøretøyet befant seg under brua mellom Haakon VIIs gate og Ikea på Leangen i Trondheim da den kollapset i 14.30-tida onsdag.

Pårørende ble varslet onsdag kveld. Torsdag morgen kan operasjonsleder Arnt Harald Aaslund opplyse at den omkomne er en kvinne i slutten av 30-årene.

LES OGSÅ: Vegvesenet hadde kontroll timer før brukollapsen

Nok en person funnet

Søket etter den savnede anleggsarbeideren fortsatte onsdag kveld. Det ble jobbet med å grave seg ned til området hvor en hund tidligere markerte for funn.

Like før klokken 01.00 kunne innsatsleder Håkon Jørgensen bekrefte at en savnet person, som antas å være anleggsarbeideren, ble lokalisert i ruinene tidlig onsdag kveld.

Torsdag morgen opplyser Aaslund at den omkomne er en mann i 50-årene hjemmehørende i Nord-Trøndelag. Pårørende er varslet.

- Betenkelig

Den savnede er fra en av entreprenørene som jobbet med brua opplyser innsatslederen. Det er fortsatt fire gravemaskiner som arbeider med å fjerne betongmasse på ulykkesstedet.

Redningsmannskapene vil holde på helt til man har bekreftet eller avkreftet at det befinner seg en person under brumassene.

- Vi venter på lys slik at vi kan fortsette utover kvelden, sier han.

Bang Danielsen forteller at det har vært et møte mellom politiet, entreprenører, Arbeidstilsynet og Statens vegvesen i løpet av kvelden.

- Jeg tenker at man også bør vurdere andre pågående prosjekt hvor folk går, eller bilister kjører under bruer. Dette skal ikke skje. Det er betenkelig, og her må vi komme i bunns i hva som har foregått, og forebygge at slike ulykker skjer i fremtiden, sier Bang Danielsen.

Fortsatt stengte veier

Til sammen ni skadde personer ble fraktet til St. Olavs Hospital for behandling etter kollapsen. Sju er onsdag kveld utskrevet, mens to fortsatt er på sykehuset.

Trafikken er fortsatt stengt av langs Innherredsveien ved E6 i retning Skovgård og i Haakon VIIs gate. Politiet ber publikum følge instrukser for omkjøring.

Flere kranbiler og andre kjøretøy brukt i arbeidet har blitt dimittert etter at bilen ble gravd frem.

LES OGSÅ: Krisemottak på Royal Garden

- Vi har fått ut bilen og kjørt den bort. Nå fortsetter arbeidet lenger innover, og det er gravemaskina som gjør det meste av jobben, sier brigadeleder Nils Kristian Johnsen i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

På forsiden nå