Tvang Ringnes til å snu:

Julebrus hast-fraktes til Oslo

Bunnpris-butikkene i Oslo fikk så hatten passer når de ikke kunne selge Dahls julebrus i butikkene.

Saken oppdateres.

Det startet med epost-henvendelser fra kunder og muntlige spørsmål til de butikkansatte ved Bunnrpris-butikkene i Oslo.

Ble opprørte

Kundene var klare i sin søken; de savnet Dahls julebrus i butikkhyllene nå når jula nærmet seg.

- Det er tydelig at Dahsl julebrus er viktig for trøndere. Den er jo på en måte en del av vår identitet og vår kulturarv, slår butikksjef og selv trønder ved Bunnpris Ruseløkka, Kay Petersen fast overfor adressa.no.

Han er en av butikksjefene som fikk høre det da den lysebrune brusen uteble.

Petersen forklarer at mange av hans kunder ble opprørte da de fikk vite at butikken ikke ville føre julebrusen fra Dahls i sine sentralt plasserte lokaler i Vika i Oslo sentrum.

SI DIN MENING: ER DET VIKTIG MED DAHLS JULEBRUS?

Kastet seg rundt

Det viste seg etterhvert at det var et vedtak i Ringnes som gjorde at situasjonen ble uholdbar for trønderske julebrus-elskere i Oslo.

Etter salgsevalueringen fra jula 2005 ble det i Ringnes bestemt at man framover skulle satse på Hamar julebrus i det sørlige Norge, mens Dahls skulle levere i nordlige deler av landet.

- Vi har fått masse klager på dette fra Oslo-området. Klagerne er forbannet og kaller vårt vedtak for noe tull. De forlanger at vi får kjørt nedover Dahls julebrus. Dette har vi tatt til etterretning og vi kaster oss nå rundt for å få det til, sier regiondirektør i Ringnes, Tor Jarle Warø til adressa.no.

Dermed hast-fraktes Dahls julebrus nå fra Trondheim til Oslo for å tilfredsstille trøndere og andre julebruselskere i hovedstaden.

Ingen trøst i Molde-nedrykk

Også driftsdirektør hos Bunnpris, Jonny Sørå, bekrefter et skrik etter Dahls julebrus ved kjedens butikker i Oslo.

- Jeg vet ikke hvor godt du kjenner julebrusen i Norge, men det er slik at det er bare i Trøndelag og på Hamar man har skikkelig julebrus. Resten er snakk om bringebærbrus og vi synes jo det er rart at man i Oslo-området tviholder på brusen med bringebærsmak, sier Sørå.

- Spesielt en henvendelse fikk oss til å ta dette alvorlig. En utflyttet trønder var opprørt over at vi ødela jula for vedkommende. Personen var direkte fortvilet og syntes det var en dårlig trøst at Molde rykket ned fra eliteserien, ler Sørå.

 
På forsiden nå