Politiet er spesielt interessert i midtstillaset. Brua brøt sammen over de to åpne kjørebanene. Ifølge politiadvokat Aage Sliper Midling har politiet sikret seg deler av dette stillaset. De sakkyndige som er oppnevnt har allerede fått se på delene. Midling vil ikke si noe om politiet har funnet noe som peker i retning av hva som var årsak til ulykken.

Har fått alt de har etterspurt

I tillegg til de tekniske undersøkelsene, har det pågått avhør hele denne uken. Ifølge politiadvokaten har de fått alt de har etterpurt av dokumentasjon omkring brua. Han vil ikke antyde når politiet kan komme frem til en konklusjon om hva som gikk galt, og et eventuelt straffeansvar.

Flere polakker

Seks av de ni som ble brakt til sykehus er polske og er tilknyttetReinertsen Polen. Flere av disse ble avhørt av politiet før de reiste hjem tilPolen.

De øvrige som ble sendt til sykehus var to norskeReinertsen-ansatte og en betongpumpesjåfør ansatt hos Unicon. Bortsett fra etbrudd i ankelen på en av de norske Reinertsen-ansatte, skal det dreie segom lettere fysiske skader blant de andre.

De tekniske sakkyndige som er oppnevnt for å bistå politiet er Terje Kanstad og Arne Aalberg ved konstruksjonsteknikk på NTNU, og geoteknikerne Rolf Birger Sandven og Odd Magne Solheim fra Multiconsult.