Politiet bortviste fire ballongselgere i Trondheim

- Vi destruerte ikke noen ballonger i år, sier politioverbetjent Geir Skjelvan.

Saken oppdateres.

I fjor ble feststemte trondhjemmere vitne til at politiet trampet på heliumballonger i Midtbyen fordi det var svært mange som solgte ulovlig.

I år har 17. mai-komiteen og Trondheim kommune tatt grep og kun gitt lag og foreninger mulighet til å selge de populære ballongene.

- Vi har bortvist fire selgere av utenlandsk opprinnelse som ikke kunne fremvise noen godkjennelse, sier politioverbetjent Geir Skjelvan ved Sentrum politistasjon til Adressa.no.

Stoppet to selgere

De hevdet overfor politiet at de ikke var klar over at de måtte ha tillatelse. Politiet stoppet blant annet to selgere på Bakklandet.

- De fikk beskjed om å ikke selge ballonger. Vi destruerte ikke noen ballonger i år, men vi ga beskjed til de som ble bortvist at dersom vi kom over dem igjen, så ville de bli anmeldt, forklarer Skjelvan.

Minimale problemer

Han forteller at politiet har vært ute og kontrollert ballongselgere hele dagen, og forteller at det vært stor forskjell fra i fjor.

- Jeg jobbet på 17. mai i fjor, og da var ballongselgerne et stort problem, i år var det minimale problemer, sier han.

Selv om politiet ikke kunne være overalt, så virket det som tiltakene hadde vært en suksess.

- Det ser ut som grepene har virket tilfredssstillende, og ballongsalget har kommet i mer organiserte former, sier Skjelvan.

På forsiden nå