Vet hvorfor brua kollapset

Konklusjonen blir offentliggjort senere denne uka

To personer, en bilist og en arbeider, omkom da brua kollapset 8. mai.  

Saken oppdateres.

Entrepenør Reinertsen AS har med bistand fra Sintef funnet årsaken til brukollapsen på Leangen i Trondheim for 14 dager siden.

Det opplyser direktør Kristian Reinertsen til Adresseavisen. Men hva som er årsaken, vil imidlertid ikke bli gjort kjent før fredag.

Se bildene fra brukollapsen

LES OGSÅ: - Brua har brukket på midten

Kartlagt årsaken

– Etter å ha gått et løp der vi har gransket ulike årsaksteorier, har vi klarlagt det vi mener er årsak til hendelsen. Det er nå laget en førsteversjon av den rapporten som vi nå skal kvalitetssikre. Denne rapporten vil vi overlevere til politiet, Arbeidstilsynet og Vegvesenet i midten av denne uken. Deretter vil vi ha en gjennomgang med ansatte før vi går ut med det vi mener er årsaken til offentligheten. Det vil skje på fredag, sier Reinertsen.

Politiet har tidligere uttalt at man er spesielt interessert i stillaset som stod mellom de to kjørebanene på Rotvoll. Det var på midten konstruksjonen raste sammen, og Sør-Trøndelag tingrett har oppnevnt fire sakkyndige som bistår politiet under etterforskningen.

Trolig er årsaken å finne i utilstrekkelig dimensjonering og mangelfull avstivning av dette midtstillaset.

LES OGSÅ - Brua burde vært stengt

LES OGSÅ: Reinertsen i ny, alvorlig ulykke

Sikret deler av midtstillaset

Men dette ønsker ikke Kristian Reinertsen på nåværende tidspunkt å si noe om, men henviser til en planlagt pressekonferanse på fredag.

16. mai opplyste politiadvokat Aage Sliper Midling at politiet hadde sikret seg deler av midtstillaset. De sakkyndige som er oppnevnt i saken har sett på delene. Midling ville imidlertid ikke si noe om politiet hadde funnet noe som pekte i retning av hva som var årsaken til ulykken.

To personer, en bilist og en arbeider, omkom da brua kollapset 8. mai.

Brukollapsen på Leangen i 2013
  • Klokken 14.30 8. mai 2013 kollapset Rotvollhaugen bru på Leangen i Trondheim.
  • Det ble umiddelbart slått katastrofealarm og alle tilgjengelige enheter rykket ut til brua.
  • Det ble først meldt at flere personer lå fastklemt under bygningsmassene.
  • Ulykken førte til kødannelser over hele Trondheim, og Vegtrafikksentralen mottok over 200 henvendelser like etter kollapsen.
  • Klokken 18.25 opplyste politiet at to personer hadde status som savnet etter ulykken: En person som befant seg i en bil samt en anleggsarbeider.
  • Klokken 19.32 ble bilen dratt frem fra ruinene. Sjåføren av bilen, en kvinne i 30-årene, ble like etter bekreftet omkommet.
  • Den siste personen som hadde vært meldt savnet, ble funnet omkommet like før klokken 01.00 natt til torsdag. Mannen var i 50-årene og hjemmehørende i Nord-Trøndelag.
  • Det er Reinertsen AS som har entreprisen på anlegget, og entreprenøren hadde 15 ansatte på jobb da brua kollapset.

Se hele pressekonferansen Reinertsen Entreprise holdt torsdag etter brukollapsen på Leangen.

På forsiden nå