Entrepenør Reinertsen AS har med bistand fra Sintef funnet årsaken til brukollapsen på Leangen i Trondheim for 14 dager siden.

Det opplyser direktør Kristian Reinertsen til Adresseavisen. Men hva som er årsaken, vil imidlertid ikke bli gjort kjent før fredag.

Se bildene fra brukollapsen

Kartlagt årsaken

– Etter å ha gått et løp der vi har gransket ulike årsaksteorier, har vi klarlagt det vi mener er årsak til hendelsen. Det er nå laget en førsteversjon av den rapporten som vi nå skal kvalitetssikre. Denne rapporten vil vi overlevere til politiet, Arbeidstilsynet og Vegvesenet i midten av denne uken. Deretter vil vi ha en gjennomgang med ansatte før vi går ut med det vi mener er årsaken til offentligheten. Det vil skje på fredag, sier Reinertsen.

Politiet har tidligere uttalt at man er spesielt interessert i stillaset som stod mellom de to kjørebanene på Rotvoll. Det var på midten konstruksjonen raste sammen, og Sør-Trøndelag tingrett har oppnevnt fire sakkyndige som bistår politiet under etterforskningen.

Trolig er årsaken å finne i utilstrekkelig dimensjonering og mangelfull avstivning av dette midtstillaset.

LES OGSÅ - Brua burde vært stengt

Sikret deler av midtstillaset

Men dette ønsker ikke Kristian Reinertsen på nåværende tidspunkt å si noe om, men henviser til en planlagt pressekonferanse på fredag.

16. mai opplyste politiadvokat Aage Sliper Midling at politiet hadde sikret seg deler av midtstillaset. De sakkyndige som er oppnevnt i saken har sett på delene. Midling ville imidlertid ikke si noe om politiet hadde funnet noe som pekte i retning av hva som var årsaken til ulykken.

To personer, en bilist og en arbeider, omkom da brua kollapset 8. mai.