Hvor mye veier grisen Ribbeline?

«Det ska bli koteletta, pøls og steik! Og grisen, han låg på slaktarslean sin og kjeik»

Saken oppdateres.

Kanskje var det Ribbeline Hans Rotmo hadde i tankene da han laget «Griseslakta». For vår venninne i grisebingen på Byneset er en real julegris – godt pyntet for anledningen, vel å merke. Det er tross alt tid for foto-shoot, og da må man jo gjøre seg fager. Litt rosaspray på ryggen, og litt alternativ spray nærmere rumpa, må til. Og forsøk på et godt smil – det har hun sett gjøres på bilder.

Leser Adressa

Siden begynnelsen av juli har hun vraltet rundt sammen med godt over hundre andre griser hos grisebonde Lars Hoem på Byneset. For underholdningens skyld har de fått Adresseavisen levert rett i bingen. Der er det nemlig mange latterlige artikler. Og morsomme bilder. Grisene liker som kjent sånt.

- De har fått Adressa å leke seg med sånn at de ikke skal bite halen av hverandre, sier Hoem.

Fotografen lurer på hva julematen liker best av kultur- og sportsdelen.

- Det er vel litt varierende.

- Hva med Ribbeline?

- Hun holder seg til

Uke-Adressa, ler Hoem.

Gjett vekten

Litt før jul er det imidlertid slutt på moroa for purka. Hun skal havne på grisebondens julebord. Men nå har hun fått enda en misjon. Adresseavisens lesere skal nemlig kunne gjette på hvor mye hun veier når slaktekniven klargjøres.

Og da blir det ribbe og koteletter over hele fjølen. Ribbeline ofrer seg for å ivareta julestemningen. For jul skal det jo være, synes hun, og vet at ribbe er essensielt for mange.

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET

 
På forsiden nå