Supermus fløy på kattepus

«Findus» ville leke, men ninja-musa gikk til angrep.

Se musa som går til angrep på katta på Nedre Charlottenlund. Foto: Stian Wallum

Saken oppdateres.

Et naturens drama utspant seg på plena i Sjøveien på Nedre Charlottenlund  i Trondheim torsdag. «Gatas skrekk» hadde funnet en mus å «leke» med, men den regnet nok ikke med å selv få en omgang musejuling.

«Mus biter katt»

I flere runder gikk muse-tøffingen til motangrep på overmakten. Med kvasse tenner og hvinende pip gjorde den alt for å holde musejegeren på avstand. I flere timer holdt katta og musa på, inntil musefar fant ly under noen søppelkasser.

- Man bites dog er som kjent en bedre nyhet enn dog bites man. Jeg tenkte at «mus biter katt» var litt i samme sjanger og la meg ned med mobilkamera, sier Stian Wallum i Adresseavisen som filmet dramaet i Sjøveien.

Musa overlevde mest sannsynlig slåsskampen ved å gjemme seg i hjulet på søppelkassen. Katta holdt vakt hele torsdag kveld, mens det kunne høres advarende pip fra skjulestedet.

- Blanding av Gullhår og Ferdinand

Matmor er Magdalena Fasting. Hun ler godt når vi forteller at Findus fikk smake musekreftene.

- Findus er verdens snilleste katt. Leken, kosete og tillitsfull.

- Er han katteverdenens svar på oksen Ferdinand?

- He he. Han går ofte inn til naboene, spiser opp kattematen og sovner i sengene deres. Så han er vel egentlig en blanding av kattens svar på Gullhår og Ferdinand, sier Fasting.

Findus har nettopp fylt ett år og er bestevenn og kosekatt til Alma (9), Ola (7) og Lars (6) Fasting Lyhus i Sjøvegen. 

På forsiden nå