Rumenere tatt med falske «døveforbund-plakater»

Politiet i Trondheim fikk søndag inn flere meldinger om at tre aggressive rumenere utga seg for å samle inn penger til døve og funksjonshemmede barn.

Saken oppdateres.

- De har gått rundt med håndskrevne lister med navn og postnummer, slik at det ser ut som at mange andre har valgt å gi penger til dem. Skiltene er skrevet med dårlig norsk. Det ser ut som at de har brukt et oversettingsverktøy på internett, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt Astrid Metlid.

Én av de tre rumenerne er tatt inn i politiets arrest for avhør, etter søndagens opptreden i sentrum.

Kan bli utvist

Det er også aktuelt å opprette en utvisningssak. Det skal en jurist ta stilling til i løpet av kvelden eller morgendagen.

- De som har ringt inn har beskrevet dem som pågående og aggressive. Vi mistenker at dett er er et forsøk på bedrageri, forteller Astrid Metlid.

Også i Oppdal

Den første melding om innsamlerne kom rundt klokken 13 søndag. Et kvarter senere kom melding nummer to og det er ifølge Metlid ikke første gangen at politiet må hanskes med disse rumenerne. Tidligere i helgen skal de samme personene ha krevd penger fra folk i Oppdal.

Hun sier at ut ifra forholdene, finner hun det lite sannsynlig at de tre samlet inn penger for en veldedig organisasjon. Fredag kveld hadde politiet ennå ikke vært i kontakt med Norges Døveforbund.

På forsiden nå