- Nå har vi nettopp ryddet i kassene og tømt unna gamle ting her, for nå starter sommersesongen. Da glemmer folk igjen mer, sier Margit Bugge ved husøkonomavdelingen på Royal Garden.

Barnefamilier er glemske

Fint vær fører til at folk glemmer paraplyer og ytterklær når de er på farta. Spesielt barnefamilier på ferie er litt mer slepphendte enn den vanlige forretningsreisende.

- Barneklær er en gjenganger om sommeren. I tillegg til mobiler og diverse ladere da. De har vi rundt 40–50 av i måneden hele året gjennom. Etter feriesesongen er hyllene fulle av ting igjen, sier Bugge.

Selges på loppemarked

Det meste tar hotellet vare på i håp om at den rettmessige eier melder seg. Etter en måned kan ikke rotekoppene forvente å få eiendelene tilbake.

- Er det verdifulle ting prøver vi å få kontakt med eieren. Tingene kategoriserer vi på etasjer og rom i forskjellige esker. Etter en stund havner de på et lager.

Til høsten arrangerer Royal Garden et loppemarked med alle ting som ikke er hentet. Inntektene går til veldedige formål.

Klær, toalettsaker, hansker, luer og skjerf er i tillegg til mobiler og ladere gjengangere. Fra tid til annen dukker det opp litt merkeligere saker også.

- Noen har med personlige spesialputer som de glemmer, og vi har hatt både krykker og parykker, ler Bugge.

Truser går i søpla

Det blir også lagt igjen dyre klær, som ingen tar krav på.

- Det kan jo tyde på at mange har litt for mye penger når de bare lar slikt ligge.

Men det er heller ikke alt som er verdt å ta vare på.

–Truser, undertøy og sokker går rett i søpla. Det har renholderne fått beskjed om. Tannbørster lider samme skjebne.

De gamle er eldst

Ved Rica Nidelven merker de ikke noen stor forskjell på sommeren og ellers i året.

- Det har litt med å gjøre at vi har mange utlendinger og eldre. De er nok mer nøye med å passe på sakene sine. Vi har en lang liste hver dag med gjenglemte ting, og vi prøver så godt vi kan å ta vare på alt, sier husøkonom Amela Cesko.

Før 17. mai merket hun derimot en trend.

- Folk ringte og ville ha dressene sine og andre ting, som de trodde de hadde glemt på julebordet. Da går det ofte litt for seg, og man glemmer ting i hast dagen derpå. Men etter seks måneder er det nok for sent for de fleste, sier hun.

På grunn av for store mengder har politiet sluttet å ta imot hittegods fra byens hoteller.

- Jeg forstår det, men det er litt synd. Det er mye som må kastes, sier Cesko.

Ubrukte sko og et par krykker. Foto: OLE MARTIN WOLD
Noen som savner en blender? Foto: OLE MARTIN WOLD