Byggeleder Odd Nygård i Statens vegvesen spår at innkjøringsproblene med Trampe kan komme til å fortsette en stund til. Foto: Terje Svaan, Adresseavisen

- Vi er i ferd med å runde 10 000 brukere siden åpningen, forteller seksjonssjef Erik Jølsgard i Statens vegvesen.

Stigningen i bakken er 1:5, så syklistene nyter godt av litt gratis drahjelp. For den nye heisen er nemlig helt gratis å bruke.

- Det er nok mer brukere nå enn det har vært tidligere. På det meste hadde vi opp mot 30 000 brukere i året, opplyser Jølsgard til adressa.no.

Mandag er det nøyaktig én måned siden Trampe hadde sin offisielle nyåpning på Bakklandet. Siden den gang har det vært gjentatte tekniske problemer, men i periodene der heisen har fungert har den vært godt brukt.

Se video fra den offisielle åpningen i videovinduet til høyre.

Gode tilbakemeldinger

Det gode besøket bekreftes av byggeleder Odd Nygård i Statens vegvesen. Han bidro til statistikken da han mandag ettermiddag tilfeldigvis syklet forbi da adressa.nos fotograf skulle fotografere heisen.

- Jeg bor egentlig i en annen retning, men jeg bruker den en del, forteller Nygård.

- Nå har vi 9800 brukere, så jeg regner med vi passerer 10 000 i løpet av mandagen, sier han.

Han har mottatt flere gode tilbakemeldinger på heisen. .

- I dag var det ei dame som kom og sa at det var godt den var i gang igjen. Vi har jo hatt noen innkjøringsproblemer, og det vil det nok fremdeles bli i tiden som kommer, sier Nygård.

De siste 14 dagene har den imidlertid vært ganske stabil.

- Unikt

Reiselivsdirektør Line Vikrem-Rosmæl fortalte til adressa.no i fjor sommer at turistene ville ha Trampe tilbake. Nå har de fått det som de ønsker, og Trampe vekker oppmerksomhet.

- Guidene våre som har vært ute har fått veldig gode tilbakemeldinger. Turistene mener dette er spennende, annerledes, unikt og litt merkelig, forteller Rosmæl.

Hun mener sykkelheisen, som er den eneste i sitt slag i verden, er en bra sak for Trondheim.

- Det er kanskje den største rariteten vi har. Det er ingen andre slike i verden, så det blir noe å snakke om, konstaterer hun.

Vekker oppsikt

Under åpningen kunne Jølsgard fortelle at heisen har vakt oppsikt verden rundt.

- Vi har henvendelser fra 70-80 byer og 40 land om heisen. De har imidlertid problemer med finansieringen. Heldigvis har ikke vi det problemet, uttalte han til TV-adressa da.