Tråkkemaskin gjennom isen

En av kommunens løypemaskiner som preparere løyper i bymarka har i ettermiddag gått gjennom isen og havnet i et tjern.

Saken oppdateres.

- Da jeg kom til stedet hadde fører av maskina kommet seg ut. Han hadde hoppet ut like før maskina hadde sunket enda lengre ned i kulpen, sier Per Harald Grinde som gikk på ski forbi stedet et kvarter etter at maskina hadde gått gjennom isen like før klokka 14 i ettermiddag.

Bløtt område

Løypemaskina skal ha tråkket nedi med høyre side og sklidd sidelengs ut i et tjern langs hovedløypa mellom Smistad og Rønningen. Denne løypa blir brukt av alle som kommer fra Saupstad og Lundåsen og skal ut i bymarka.

- Fører av løypmaskina fortalte at han hadde fulgt skisporet og slik havnet 10 til 12 meter for langt øst. Det er veldig skummelt å tenke på at det gikk folk der i dag på ski og kunne ha gått gjennom. Jeg gikk faktisk også denne løypa tidligere på dagen, men jeg ville ikke få vann på skiene og valgte å gå ut av sporet, sier Grinde.

Kollega kom og hjalp til

Ifølge Grinde skal fører av løypemaskina ha bedt en kollega komme ham til unsetning etter at maskina hadde gått gjennom isen.

Sammen forsøkte de å dra opp løypemaskina fra tjernet med en annen løypemaskin, men dette skulle ikke ha gått.

Svein Sjøvik, sjef for vei, park og idrett i avdeling for bydrift ved Trondheim kommune bekrefter at det gikk bra med mannen som kjørte maskina.

Kom seg uskadd ut

- Han berget seg bra slik jeg forstår. Maskina skal ha lagt seg på siden og fører kom seg uskadd ut, sier Sjøvik til adressa.no

Maskina sitter nå fast i tjernet og det ble vurdert fortløpende hvordan man skulle få hevet den tunge tråkkemaskina. Til slutt falt valget på en gravemaskin.Heves med gravemaskin

- Vi har bestilt en gravemaskin fra firmaet «Grunnarbeid» til å få opp maskina som sitter fast. Det er veldig uheldig at dette har skjedd. Det er forresten en helt ny situasjon for oss, for noe slikt har vi så lenge jeg har vært i denne jobben aldri opplevd før, sier Sjøvik og fortellerat det har hendt seg at løypmaskiner har satt seg fast men aldri kjørt gjennom isen.

- Vi har hatt veldig mildt vær og det ligger ikke mye frost i bakken. Så bakken er bløt og gjorde at dette partiet ble vanskelig å kjøre over, sier Sjøvik.

 
På forsiden nå