Trondheim parkering ser at feilparkeringer kan ha en smitteeffekt, spesielt under store arrangement som fotballkamper på Lerkendal eller Skandia cup.

- En del parkerer på fortauet fordi andre står der. Det er mye folk på stedet og folk føler at de ikke ikke finner en parkeringsplass, sier konsulent Astrid Vibeke Tørhaug i Trondheim parkering.

Når parkeringsvaktene kommer og skriver ut bot føler en del at kampdag ikke burde vært tidspunktet for å sjekke om folk parkerer riktig.

- Vi må sørge for at det er fremkommelig også på kampdager, sier Tørhaug.

Dersom man klager på bøter som man er ilagt fordi man har feilparkert i forbindelse med fotballkamp, er ikke det god nok grunn til at man slipper å betale.

Betaler for feil bil

Folk kan betale parkeringsavgiften med applikasjonen SmartPark på mobilen. Det fører til en del klager til Trondheim parkering, spesielt hvis man feilparkerer når man har registrert flere biler på samme mobil.

- En del betaler for feil bil. En aktiviserer for Audien i stedet for Toyotaen. Når de får bot for at de har betalt parkering for feil bil klager de, forteller Tørhaug.

Selv om de har betalt parkering er det ikke grunn nok for å få godkjent klagen.

- Mange føler det er urettferdig fordi man har betalt, men at det er registrert betaling på riktig bil er den kontrollen vi har for at man faktisk har betalt, sier Tørhaug.

Manglende skilting

Mange bruker manglende skilting eller at man ikke har sett skiltingen som grunn når de klager på parkeringsboten.

- Mange tror man står riktig parkert grunnet smitteeffekt. Stol på deg selv og se på skiltingen, er rådet fra Tørhaug.

Godkjent ved nødsituasjoner

Skal man få godkjent klagen må en akuttsituasjon ha oppstått. Sykehusområdet er et av stedene der folk av og til feilparkerer med god grunn.

- Ved skader eller nødsituasjoner kan man få medhold i klagen, men vi krever dokumentasjon på at en nødssituasjon oppsto, opplyser Tørhaug.

Tørhaug forteller at motorstans kan også være en grunn til at man slipper å betale boten.

- Men da krever vi ofte dokumentasjon på at bilen har vært på verksted eller lignende, sier hun.

Må være synlig

Dersom en billett har snudd seg i frontruten kan det være grunn til at man får klagen godkjent, men da må billetten og kontrollnummeret på baksiden av billetten være synlig.

- Det gjelder ikke hvis billetten ikke er synlig i ruten, sier Tørhaug.