Hurra! Bussen blir billigere!

Fra 1. september blir det billigere å reise kollektivt i Trondheim. Bussbilletten til og fra Jonsvatnet og Byneset vil koste en tier under dagens pris.

Saken oppdateres.

En enkeltbillett for voksne vil gå ned fra dagens 32 kroner til 22.

- Er det virkelig sant, jublet Elsebeth Midttun da hun sto av buss nummer 24 på Kuset mandag formiddag og fikk det glade budskap av Adresseavisen. Hun tar bussen fra Jonsvatnet til Trondheim sentrum nå og da for å handle. Selv om hun syns det er en stiv pris å betale på sone 2-billetten, blir det rimeligere å reise kollektivt enn å ha med seg bilen og betale både for bom og parkering.

Midttun bor fire kilometer fra endeholdeplassen på Jonsvatnet. Hun var glad for at ektemannen hentet henne her med bilen i går, det kom nemlig et kraftig regnskyll akkurat da bussen stanset, og det er ikke noe leskur på busstoppen.

Én sone i hele byen

22 kroner blir voksentaksten for alle reiser innenfor Trondheim kommune etter 1. september. Heretter blir det nemlig bare én sone. Takstene for klippekort reduseres tilsvarende. For voksne gir klippekort 15 prosent rabatt. Prisen på månedskort blir også lik over hele byen, 685 kroner. Det er de som reiser lengst som nå får redusert utgiftene sine på månedsskort.- Med mindre det skjer uforutsette ting, vil prisene holde seg på dette nivået ut neste år, sier direktør Arne Nymo i Team Trafikk.

Han syns det er positivt med en nedgang på gjennomsnittlig 12 prosent på enkeltbilletter og klippekort, etter mange år med en prisøkning over den generelle prisøkningen i samfunnet for å dekke opp kostnadene med å drive kollektivtrafikk i Trondheim.

Trondheim kommune overtok ansvaret for transport og kollektivtrafikk i byen fra Sør-Trøndelag fylkeskommune i vår, i forbindelse med det såkalte Transportforsøket. Da ble det frigitt midler til å satse på kollektivtransporten. Staten har også skutt inn friske penger.

- Man prioriterte å satse på å få lavere pris det første året, sier Arne Nymo. - Månedskort har vi gunstige ordninger for allerede. Derfor ble det bestemt å gjøre noe med enkeltbillettene, som er den dyreste måten å reise på, og tilsvarende med klippekortene. Dette mener vi vil gi en god signaleffekt.

Markedsundersøkelser som Team Trafikk foretar to ganger årlig, viser at frekvens på busstilbudet og service teller mest for publikum. Billettpris kommer på tredjeplass, forteller Nymo.

Jublet. Elsebeth Midttun, som er bosatt ved Jonsvatnet, gleder seg over 31,2 prosent billigere bussbillett fra 1. september.  Foto: Ivar Mølsknes 

Jublet. Elsebeth Midttun, som er bosatt ved Jonsvatnet, gleder seg over 31,2 prosent billigere bussbillett fra 1. september. Foto: Ivar Mølsknes 

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå