Får låne leilighet

De fem slovakiske tiggerne slipper å sove flere netter i bilen sin på Sandmoen.

Saken oppdateres.

Nå har de fått tilbud om å bo i en leilighet på Vikhammer.

Etter Adresseavisens omtale av de slovakiske tiggerne Matej (46), Tibor (18), Marian (26), Vojtech (19) og Ladislav (24), som har måttet sove i en gammel bil på Sandmoen, opplevde Adresseavisen en enorm leserrespons. Svært mange ønsker å hjelpe de fem mennene med både penger, klær, mat, men ikke minst husly.

- Jeg har et hus i Sjøveien på Vikhammer som står tomt. Slovakene kan bo i andreetasjen der så lenge de vil, sa en mann som ringte avisen. Vedkommende ønsker å være anonym.

Endelig en seng

Dermed kunne gjengen på fem etter endt arbeidsdag i går sette kursen mot Vikhammer, der oppvarmet hus, senger og mat ventet dem. Huset der slovakene nå får bo, skal rives i forbindelse med utbyggingen av en boligprosjekt. Men det er i god stand, og i forhold til å sove fem stykker i en stasjonsvogn er det rene luksusen.

- Mange, mange takk, sa slovakene til mannen. Gjengen fikk også tilbud om husvære på Tyholt, men da var allerede avtalen om å låne hus på Vikhammer inngått.

Mye klær

De fem slovakene var overhodet ikke kledd for å sitte ute hele dagen i 15 minusgrader. Det har nå ordnet seg, takket være trondhjemmernes gavmildhet.

- Jeg så på gradestokken i morges før jeg leste avisa. Etter å ha lest bestemte jeg meg for å gi dem hver sin varmedress, sier salgssjef Geir Storvold i firmaet Victoria. Han overleverte klærne i går formiddag.

- De er enda dårligere kledd enn jeg hadde trodd, kommenterte Storvold.

 
På forsiden nå