Her er Ritas nye rådgiver

- Dyktig person med bred erfaring.

Rådgiver: Venke Aarethun overtar som ordførerens politiske rådgiver fra 14. august. 

Saken oppdateres.

Hun tiltrer 14. august. Aarethun er 54 år og opprinnelig fra Lærdal. Hun er utdannet sykepleier og er kjent for sitt lange engasjement i Midtøsten der hun har deltatt i hjelpearbeid. Der har hun de siste årene blant annet arbeidet med opplæring av helsepersonell og kultursamarbeid.

- Dyktig person

Hun kommer fra stilling som fagkoordinator og psykiatrisk sykepleier ved Ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging i Region Midt.

Ifølge ordføreren er Aarethun en meget dyktig person med bred erfaring fra organisasjons- og informasjonsarbeid.

Hun har ikke bakgrunn fra partipolitisk arbeid, men har bred politisk erfaring, blant annet fra sin tid som leder av Palestinakomiteen i to perioder fra 1994 til 2004. I mars i år ble Aarethun utnevnt til æresborger av Palestina for sitt nesten 30 år lange engasjement for palestinernes sak.

Hverdagsutfordringene

Ottervik sier det er viktig å ha rådgivere med erfaring fra arbeidslivet og som kan bringe hverdagsutfordringene inn i politikken på en god måte.

- Hun er særlig god på tilrettelegging, og det er noe jeg trenger.

- Enkelte har reagert med en viss forbauselse på utnevnelsen?

- Hun er et samfunnsengasjert menneske og har markert seg tydelig på palestinernes side. Det kan kanskje ha skapt en viss misnøye hos noen. Men hun har gjort en fantastisk jobb både humanitært og kulturelt. Hun er tildelt Trondheim kommunes kulturpris.

Aarethun avløser Odd Steinar Viseth som ordførerens politiske rådgiver.

På forsiden nå