Bakklandet ses i skjenkesammenheng på som et boligområde. Og da er bestemmelsene strengere enn i Midtbyen. Det er blant annet satt et tak på antall skjenkebevillinger som kan gis.

Så oppsto en underlig situasjon da et vannhull gikk konkurs. Den ledige bevillingen ble gitt til et nytt utested, og eieren av lokalene til den konkursrammede restauranten ble stående uten bevilling da ny drift ble planlagt.

Hinder

Kommunalråd Tove Stav (H) tok tirsdag saken opp i formannskapet. Hun mener skjenketaket representerer en hindring for nye initiativ.

–Intensjonen med taket har neppe vært å stanse etablering av spisesteder, sier Stav som ønsker seg en mer fleksibel ordning der noe utesteder kan avslutte skjenkingen tidligere enn andre.

Vurdering

Men differensierte skjenketider er prøvd tidligere i Trondheim, uten suksess. Formannskapet ville derfor ikke være med på en slik ordning. Men etter at Ottar Michelsen (SV) ba om at det ble tatt initiativ til å vurdere en viss oppmykning av reglementet, er ikke alle muligheter stengt.

–Men en slik vurdering må klargjøre alle konsekvenser ved en oppmykning, sier Michelsen.

Det har vært skjenketak på Bakklandet siden 1999. Ordningen ble forlenget av bystyret i fjor og gjelder frem til 2016. Avgjørende for bystyrets vedtak var en innstendig tilråding fra politiet.