To nye brannstasjoner er klare i Trondheim, en på Sandmoen og en på Ranheim. Nå står en hovedbrannstasjon på Sluppen og en ny brannstasjon på Nyhavna for tur.

Tidligere er det blitt bevilget 510 millioner kroner til arbeidet med å få alle disse stasjonene klare. Torsdag kveld vedtok Finanskomiteen i bystyret enstemmig å øke bevilgningen med 85 millioner.

- Dette var nødvendig fordi nye uforutsette kostnader har kommet på bordet, skriver saksordfører Rune Olsø (Ap) i Finans- og næringskomiteen i en pressemelding.

Olsø påpekte i bystyremøtet viktigheten av å unngå ytterligere utsettelser på grunn av at uforutsette kostnader oppdages så sent. Han ba rådmannen holde et sterkt fokus på fremdriften i arbeidet med å bygge de nye brannstasjonene, og fikk enstemmig støtte fra resten av komiteen.

- Å få på plass de nye brannstasjonene er helt vesentlig for å sikre Trondheims-regionens innbyggere en størst mulig trygget ved brann og brannløp. De nye brannstasjonene må komme på plass etter planen, slik at vi sikrer denne tryggheten, rask uttrykning, gode trenings- og arbeidsvilkår for brannkorpset, sier Olsø.

Bystyret får saken til behandling ti slutten av måneden.