Demonstrasjon gikk fredelig for seg

NDL demonstrerte på Marinen i Trondheim. Rundt 60-70 motdemonstranter møtte opp.

Politiet hadde mye mannskap på plass under lørdagens NDL-demonstrasjon. 

Saken oppdateres.

Den antiislamske gruppen Norwegian Defence League (NDL) holdt lørdag en demonstrasjon på Marinen. Rundt 60-70 motdemonstranter møtte opp og stilte seg som en mur utenfor inngangen. Seks personer fra NDL var på stedet.

Motdemonstrantene kom med tilrop til NDL og brukte signalhorn mens gruppen talte. Tre vannballonger ble kastet over gjerdet, men de traff ingen fra NDL.

Etter demonstrasjonen ble demonstrantene sluset inn i politibiler og forlot området. Demonstrasjonen gikk for seg uten sammenstøt mellom NDL og motdemonstrantene.

Sperringer

Politiet satte opp sperringer før demonstrasjonen.

- Erfaringene vi gjorde oss sist da det var demonstrasjon i mai, var at vi må sikre området bedre fordi det kan bli voldelige tendenser på grunn av motdemonstranter, sa politiets innsatsleder Anlaug Oseid før demonstrasjonen begynte.

Poltiet satte opp franskgjerder og anleggsgjerder. Demonstrantene i NDL var tiltenkt plass innenfor gjerdene, mens motdemonstrantene holdt seg utenfor.

Innsatslederen ville ikke kommentere hvor mange politifolk de hadde på plass før demonstrasjonen, men mente at de hadde nok folk.

Flyttet demonstrasjonen

NDL skulle egentlig demonstrere på Peter Eges plass ved Trondheim folkebibliotek, men kommunen ombestemte seg og sendte dem til Marinen. Politiet opplyste tidligere denne uken at de var forberedt på å takle situasjoner som kan oppstå.

Nye SOS rasisme har denne gangen ikke søkt om å arrangere en motdemonstrasjon.

LES OGSÅ: NDL vil demonstrere i helga

NDL holdt en demonstrasjon i Ilaparken i mai. Da ble de møtt med pipekonsert, skjellsord og jordkasting. Politifolk med skjold måtte eskortere NDL bort fra parken etter markeringen.

Innsatsleder Anlaug Oseid forventer at demonstrasjonen går rolig for seg. 

Innsatsleder Anlaug Oseid forventer at demonstrasjonen går rolig for seg. 

Motdemonstranter møtte opp. 

Motdemonstranter møtte opp. 

På forsiden nå