34-åringen fra Trondheim er blant de syv som må møte i Sør-Trøndelag tingrett i januar 2014.

Han står tiltalt for grov omsetning av doping, hvitvasking av penger, trusler mot en medsiktet og for å ha forsøkt å skjule sentrale bevis.

Skjulte pillepresse i kjelleren

Statsadvokat Unni Sandøy tok ut tiltalene mot det angivelige dopingnettverket på mandag, etter nesten to års etterforskning. 34-åringen er den eneste av de sju som ikke tiltales etter den såkalte mafiaparagrafen. Mannen ble først pågrepet for litt over ett år siden, i forbindelse med det sentrale gjennombruddet i Operasjon Gilde:

Pågripelsen av «trykkern» og avsløringen av Norges største dopingfabrikk i Trondheim.

34-åringen skal ha innført flere kg doping fra Kina, og han skal ha kokt sammen flytende dopingmidler og solgt stoffene videre. En måned etter at Operasjon Gilde ble offentlig kjent, skal han ha fått i oppdrag av en medtiltalt 38-åring å hente en pillepresse hjemme hos den 43 år gamle mannen bak dekknavnet «trykkern».

34-åringen skal ha utført oppdraget. Pillepressen skjulte 34-åringen i sin egen kjeller. Der ble den funnet av politiet under en razzia 13. november 2012.

Skal ha truet på Facebook

Ifølge tiltalen skal 34-åringen i løpet av våren 2013 ha kommet med trusler mot en medsiktet i det store sakskomplekset. 34-åringen skrev «husk at du selv bestemmer hvordan du skal ha det og hva som påvirker deg..jeg tenker ofte sånn» i en beskjed på Facebook. 34-åringen nekter for at dette var en trussel.

SE BILDER: Trykket hundretusenvis av piller i garasjen

Av tiltalen går det imidlertid frem at mannen som ble kontaktet på Facebook, sluttet å forklare seg for politiet umiddelbart etter han fikk beskjeden fra 34-åringen.

I 2011 ble 34-åringen ilagt samfunnsstraff etter at han oppsøkte en tatovør for å hente penger.

- Du har sikkert fått med deg at han sjøl er bura inn og at jeg er budbringer for ham, skal 34-åringen ha sagt for å få 10 000 kroner fra tatovøren.

Sør-Trøndelag tingrett mente at «han sjøl» var identisk med Leif Ivar Kristiansen, som var den antatte lederen av Hells Angels i Norge.

34-åringen har tidligere erkjent delvis straffskyld for enkelte av forholdene han var siktet for i Operasjon Gilde. Det har ikke lykkes adressa.no å komme i kontakt med hans forsvarer, Cecilie Lysjø Jacobsen, på tirsdag.

I 34-åringens kjeller fant politiet deler av pillepressen som skal være brukt til å produsere millioner av dopingtabletter i Trondheim. Foto: POLITIET
Andre deler av pillepressen ble funnet andre steder i 34-åringens kjeller. Foto: POLITIET