Tyver stjal fra «landets tryggeste tunnel»

Skal ha fått med seg verdier for flere hundre tusen kroner.

Saken oppdateres.

I august ble det montert lys, vifter og utstyr for 100 millioner kroner i Strindheimtunnelen. Forrige helg tok tyver seg inn i tunnelen og stjal med seg svært verdifulle gjenstander.

Verdt flere hundre tusen

Ifølge kommuniksasjonsrådgiver Emilie Gynnild i Statens Vegvesen skal verdier for flere hundre tusen kroner ha blitt stjålet. Det dreier seg om overvåkningskameraer og verktøy. At kameraene forsvinner, skal ikke få konsekvenser for ferdigstillelsen av den 2,5 kilometer lange tunnelen. Samtidig skal de være av liten verdi for privatpersoner, ifølge Gynnild. Statens Vegvesen må nå bruke tid på å bestille nye, noe som forsinker arbeidet.  

- De stjålne kameraene har lang leveringstid, skriver Gynnild i en pressemelding torsdag.

Forsinkes

Før tyveriet var Strindheimtunnelen beregnet å være ferdig i februar 2014. Dette er to måneder før den opprinnelige planen.

Statens Vegvesen ser seg nå nødt til å forsterke sikkerheten rundt det de selv betegner som «landets tryggeste tunnelۚ».

– Vi har sammen med våre entreprenører skjerpet sikkerheten og nå er det videoovervåkning og sikkerhetsvakter flere ganger per natt, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen.

Tyveriene er politianmeldt.

Slike overvåkningskamera skal ha blitt stjålet.  

Slike overvåkningskamera skal ha blitt stjålet.  

På forsiden nå