Brannen blusset opp igjen

Brannmannskaper rykket ut til Munkvoll gård igjen tidlig torsdag morgen.

Brannvesenet måtte torsdag morgen rykke ut for å fortsette slukkearbeidet.

Saken oppdateres.

- Vi har folk på stedet igjen nå, fordi brannen blusset opp igjen, opplyser Gunnar Sundli ved Sør-Trøndelag brann- og redningstjeneste klokken 07.05 torsdag morgen.

SE VIDEO OVER

- Det har begynt å brenne i blant annet takkonstruksjonen, og nå driver vi og river bort noen planker for å lage en branngate. På den måten vil i hvert fall ikke brannen spre seg videre, sier Sundli.

Han understreker at de har kontroll på situasjonen.

Meldingen om brannen i Munkvoll gård på Byåsen kom inn til politi og brannvesen rundt klokken 22.50 onsdag kveld. Kort tid etter var brannen synlig helt fra Tonstadkrysset. Brannvesenet sendte alt tilgjengelig mannskap til stedet.

- Vi kom frem sju minutter etter at vi fikk meldingen. Da sto flammene ut fra bygningen, sier brigadeleder Stein Yttereng til adressa.no.

Sendte alt mannskap

Munkvoll Gård er en tidligere institusjon, og bygget er under riving. Gården er formet som en L. Brannen tok tak i den korteste delen av bygget, ifølge en nabo, som også så flammene stå ut fra veggene. Ifølge brigadeleder Yttereng raste brannen i taket.

Totalt var 23 brannmenn i sving ved gården. Halvparten gikk rett inn i slukkingsarbeid, mens resten sikret vanntilførselen. Både ambulanser og politipatruljer var i tillegg på plass. Det ble tidlig klart at det ikke var fare for spredning.

Røykdykkere søkte gjennom ruinene, men det er ikke meldt om skadde personer. Tre fjerdedeler av gården var ferdig revet.

Slukket i 23-tiden

Brannmannskapene brukte en lift til å ta seg opp over taket for å slukke ovenfra. Klokken 23.34 hadde brannvesenet kontroll på situasjonen.

- Brannen er antakelig ikke helt slukket, det er fortsatt mye glør og varme i restene av bygningen, men flammene er tatt ned, sier Gunnar Sundli ved brannvakta.

Klokken 23.37 skriver politiet i Sør-Trøndelag på Twitter at brannen er slukket. Samtidig returnerer flere av brannbilene til sentrum.

- Mistenkelig

Politiet har gjennom natten hatt vakthold på stedet, og dersom temperaturen i ruinene tillater det så vil det bli gjort kriminaltekniske undersøkelser i bygningsmassen i dag. Foreløpig har man ingen formening om årsaken til brannen.

- Men vi ser på brannen som litt mistenkelig, og har derfor hatt vakthold i natt, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no torsdag morgen.

Brannmannskaper måtte rykke ut til Munvoll igjen torsdag morgen. 

Brannmannskaper måtte rykke ut til Munvoll igjen torsdag morgen. 

Flammene slo ut av taket på bygningen. 

Flammene slo ut av taket på bygningen. 

Brannvesenet brukte lift til å slukke ovenfra.  

Brannvesenet brukte lift til å slukke ovenfra.  

Munkvoll Gård ligger på Byåsen i Trondheim.  

Munkvoll Gård ligger på Byåsen i Trondheim.  

Flammer sto ut av både vegger og tak i bygget. 

Flammer sto ut av både vegger og tak i bygget. 

Brannvesenet fikk kontroll over brannen etter litt over en halvtime. 

Brannvesenet fikk kontroll over brannen etter litt over en halvtime. 

På forsiden nå