Samvirkelaget-låt til tingretten

Trondheim tingrett får i dag den omstridte Samvirkelaget-låten på sitt bord. Nå må de vurdere om fremføringen av låten skal stanses.

Saken oppdateres.

Politiets Fellesforbunds advokat, Jens Ove Hagen, jobbet i går kveld på spreng med å få ferdig begjæringen om en midlertidig forføyning. Målet er at Trondheim tingrett skal få den til behandling i dag.

- Vårt forsøk på dialog med Samvirkelaget og plateselskapet MBN har strandet. Nå må retten ta stilling til saken, sier Hagen.

Allerede i morgen skal låten etter planen fremføres i Samfundet i Trondheim.

- Vi ber derfor domstolen om en rask behandling, opplyser advokaten.

Må vurdere ærekrenkelse

Jens Ove Hagen vil ikke offentliggjøre begjæringen. Sannsynligvis vil den inneholde et krav om at det legges ned et forbud mot all fremføring og gjengivelse av låten. Argumentasjonsgrunnlaget er etter alt å dømme at innholdet i låten er en ulovlig ærekrenkelse. I sangteksten rettes sterke beskyldninger mot en navngitt politimann i Sør-Trøndelag politidistrikt som er under etterforskning etter at Eugene Obiora døde etter pågripelse 7. september i fjor.

Dersom Trondheim tingrett skulle komme til at teksten er en ulovlig ærekrenkelse av politimannen, og at den skal forbys, vil de kunne nedlegge en midlertidig forføyning. Det betyr et rettslig forbud mot å gjengi låten.

Lignende forbud har tidligere vært nedlagt for eksempel i forbindelse med bokutgivelser som har inneholdt påståtte ærekrenkelser.

Ikke ombestemt seg

Stein Vanebo i plateselskapet MBN var i går i møte med sin advokat. De har bestemt seg for å avvente til begjæringen foreligger.

-Vi var i dialog med advokat Hagen, men da Politiets Fellesforbund gikk ut og sa at de ville kreve låten stanset selv om vi fjernet navnet, mente vi det ikke var grunnlag for videre samtaler, sier Vanebo.

-Hvis plateselskapet må sladde navnet så har vi forståelse for det. Men vi kommer uansett til å synge sangen, sier Dj Don Martin i Samvirkelaget. I går kommenterte han muligheten for å bli stoppet under konserten på Samfundet fredag.

-Blir vi arresterte, kommer jeg til å sitte og gape i arresten. Noe slikt skjer bare ikke i Norge.

På forsiden nå