Mot busskaos i Trondheim

Bussjåførene streiker. Onsdag er det full busstopp i Trondheim.

Saken oppdateres.

I to timer på onsdag kommer bussene i Trondheim til å stå stille.

Det er Fagforbundet Buss- og Sporveisbetjeningens Forening som går til politisk streik mot pensjonsforliket.

- Et hardt yrke

- Mange av våre medlemmer er ikke i stand til å være i arbeid frem til de er 67 år. Det er et hardt yrke, og nesten ingen står løpet helt ut, sier Ole Roger Berg, leder i Fagforbundet Buss- og sporveisbetjeningens Forening i Trondheim.

Han mener avtalefesten pensjon (AFP) er svært viktig for foreningens medlemmer. Derfor er Stortingsmelding nr 5 lite hyggelig lesning for bussjøførene.

Her foreslås det blant annet at avgang etter AFP-ordningen medfører redusert pensjon i forhold til å stå i arbeid fram til 67 år.

Kan bli tvunget til jobb

I vår skal stortingsmeldingen behandles i Stortinget, og dette er en av grunnene til at foreningen nå går til streik.

- Vi er i et lavtlønna yrke fra før. Dette betyr vesentlig lavere pensjon for oss. Vi frykter at folk som egentlig ikke kan jobbe lenger, blir tvunget til å fortsette på grunn av økonomiske årsaker.

Streiken i Trondheim skal pågå mellom klokka 10.00 og 12.00 på onsdag.

Noen busser kan gå

- Ikke alle busssjåførene er organisert hos oss, så det er mulig noen busser kommer til å gå. Men vi vet ikke hvilke. Derfor må folk belage seg på å komme seg fram på andre måter i dette tidspunktet, sier Berg.

Sitter du på bussen mens klokka bikker 10.00 på onsdag, kommer sjåføren likevel til å kjøre helt fram til bestemmelsesstedet.

 
På forsiden nå