Dagen i dag - 20.10 2010 - er en morsom dato for alle som er interesserte i tall og tallmagi – eller kanskje for deg som har problemer med å huske datoer?

Både organisasjoner, næringsliv og enkeltpersoner har valgt å benytte dagen i dag for å skape blest om sine arrangementer.

Har du gjort noe spesielt for å markere dagen i dag? Fortell din historie i debattforumet nederst i saken!

Mattemarkering

Blant markeringene som finner sted i Trondheim i dag, kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at det finnes et mattehus - Matematikkhuset AS

- Vi valgte 20.10 2010 fordi vi gjerne ville ha en matematisk spennende stiftelsesdato, sier prosjektleder Gerd Åsta Bones ved Matematikksenteret AS.

Planen er en formell stiftelsesmiddag for det nye senteret, som skal bli det første læringssenteret i sitt slag for læring om matematikk. Først skal de imidlertid ta turen til Kristiansten festning for å se på fyrverkeri - som selvsagt skytes opp klokken 20.10 i kveld.

Fyrverkeriet er i regi av Sparebank 1 Midt-Norge, som har heller ikke latt denne muligheten gå fra seg til å feire åpningen av sitt nye hovedkontor i Søndre gate. Kjell Inge Røkke har også lagt åpningen av sitt nye Skifer Hotell i Oppdal til samme tidspunkt.

Internasjonal merkedag

Også internasjonalt benyttes datoen 20.10 2010 til markeringer av mange slag.

Kanadiske Brittany McMillian har arrangert en internasjonal minnedag for homofile tenåringer som har tatt sitt eget liv rundt om verden. Hun har kalt dagen for International Spirit Day, og oppfordrer alle til å gå med lilla for å markere dagen.

Mer enn 60 000 facebookmedlemmer har meldt seg på markeringen.

Her hjemme har kronprins Haakon vært på å etablere en lignende markering, kalt Global Dignity Day 20.10 2010. Dagen markeres på 200 videregående skoler i hele landet, 13 av dem i Sør-Trøndelag.

På kronprinsparets twitterkonto er det lagt ut følgende melding om markeringen: «En stor takk til alle gode venner, frivillige, lærere og ikke minst elever som i dag har snakket om verdighet.»

Dagen har som visjon å «virkeliggjøre den universelle retten alle mennesker har til å leve verdige liv», ifølge Oslo Kommunes nettside om arrangementet.

FN feirer statistikk

Av FN markeres dagen også som World Statistics Day (verdens statistikkdag), for å tydeliggjøre viktigheten av offisiell statistikk i verdenssammenheng.

- På denne første verdens statistikkdag oppfordrer jeg det internasjonale samfunnet til å samarbeide med FN slik at alle land får muligheten til å møte sine statistiske behov, sier FNs generalsekretær Ban Ki-Moon ifølge FNs hjemmesider.

Klokken 20.10 i kveld åpnes Kjell Inge Røkkes Skifer Hotell i Oppdal. Foto: jens petter søraa
Sparebank1 får nye lokaler i Søndre gate 20.10 2010 - klokken 20.10. Her viser Marvin Viseth frem bygget. Foto: Håkon Jacobsen
Kronprins Haakon har vært med på å ta initiativet til feiringen av Global Dignity Day i dag. Foto: SCANPIX
I FN feries i dag Global Statistics Day. Her FNs generalsekretær Ban Ki-Moon. Foto: SCANPIX