Den apotekansatte har forklart til politiet at raneren tok frem en sprøyte fylt med blod, som hadde en synlig sprøytespiss - en såkalt kanyle.

Politiet bekrefter at gjerningsmannen fortsatt er på frifot etter at han ranet Vitus apotek på Byåsen butikksenter i går formiddag.

- Vi hadde én person til sjekk i går fordi han var i området. Vedkommende er sjekket ut av saken, opplyser Are Løw-Owesen, vaktleder ved krimvakta i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Stjal medisiner

Han forteller at gjerningsmannen skal ha fått med seg flere reseptbelagte medisiner, men vil ikke gå nærmere hvilke medisiner det er.

Løw-Owesen vil ikke spekulere i hva som var motivet for tyveriet - hvorvidt det er til eget bruk eller om gjerningsmannen ønsker å selge medisinene.

- Noe av dette kan omsettes på det illegale markedet, sier han.

Har avhørt tre vitner

Krimvaktlederen forteller at de har avhørt tre vitner, som har sett ulike deler av hendelsesforløpet, men han vil ikke gå inn på hva de har forklart.

Jon Åge Aune, som er apoteker ved Vitus apotek, sier i dagens utgave av Adresseavisen at gjerningsmannen ikke opptrådte aggresivt, og at han hadde en rolig adferd.

Ifølge beskrivelsene til vitnene var ransmannen kledd i dressbukse og svart dunjakke, og at vedkommende hadde svart hette over hodet da ranet skjedde.

I forklaringene til vitnene er sprik i hvor høy mannen er, og at det derfor er noe usikkerhet med opplysningen politiet kom med i går, som går ut på at gjerningsmannen er omtrent 190 centimeter høy.

Setter røykgranat i sammenheng

Løw-Owesen forteller at røykgranaten som ble utløst i ei søppelbøtte på et toalett like etter ranet, trolig kan settes i sammenheng med hendelsen.

- Vi har sikret tekniske bevis etter ranet. Det kan vi eventuelt bruke for å navngi en gjerningsperson, men jeg har ikke lyst å gå ut med hva vi har, sier Løw-Owesen.

- Er dere på sporet av en navngitt person?

- Jeg har ikke lyst å gå ut i media hvorvidt vi er det eller ikke, sier han.

Politiet bruker store ressurser torsdag formiddag på å finne apotekraneren. Foto: Pål Solberg