- Stein, hakke toillat

- Semitraileren kjørte på sommerdekk og jeg ble enig med politiet om å brøyte den inn, forteller Magne Olderøien på Tiller i Trondheim.

Saken oppdateres.

Den tyskregistrerte semitraileren sto sakset ved en lasterampe på Tradeway, og kom seg hverken hit eller dit da Magne Olderøien kom kjørende med brøytebilen for å brøyte området.

Følger bare ordre

- Han ville ha hjelp til å komme løs, og da jeg så dekkene skjønte jeg tegningen. Blankslitte sommerdekk på dette føret er «stein, hakke toillat», sier Olderøien.

Olderøien ga sjåføren klar beskjed om at han ikke ville hjelpe ham videre.

- Jeg sa til ham at det er uforsvarlig og bent fram idioti å kjøre med slike dekk, og at han måtte  la semitraileren stå, forteller Olderøien. Da fikk han til svar at det er eieren i Tyskland som gir ordrer og at sjåføren bare følger disse.

Brøytet inn traileren

Olderøien skjønte at her måtte han koble inn politiet, og etter en kort samtale med operasjonsledelsen var planen klar. Oderøien skulle brøyte inn traileren, og sørge for at sjåføren ikke kom seg unna. Samtidig skulle politiet sette kurs for Tiller. 

Som sagt, så gjort. Olderøien pakket snøen og laget en fin liten haug rundt semitraileren.

Lurte seg ut

- Jeg var ikke i nærheten av semitraileren, men jeg så at sjåføren ble sintere og sintere,  og han skjønte nok at jeg ikke hadde tenkt å slippe ham ut på veien.

Så, mot alle odds, klarer sjåføren å få snudd semitraileren og manøvrert den gjennom snøhaugen.

- Jeg skjønner det ikke helt, men han klarte å lure seg ut. Uansett kom han ikke veldig langt, for jeg blokkerte veien for ham. Da klatret sjåføren ut av semitraileren og tok peiling mot førerhuset til Olderøien.

-  Sjåføren var illsint. Jeg hadde forsøkt å brøyte inn semitraileren og nå blokkerte jeg veien for ham, så det var kanskje ikke så rart.
Da han forsøkte å ta seg inn i førerhuset, skjønte brøytebilsjåføren at det var best å etterlyse hjelpen som ikke hadde kommet på stedet i underkant av en time etter at Olderøien ringte.

Ingen straffereaksjoner

Etter noen minutter kom patruljen til stedet, og etter hvert også Dekkmann. Semitraileren fikk lagt på kjettinger bak, og hjelp til å skifte dekk foran.

- Vi kan bekrefte historien, og legge til at dette er det samme kjøretøyet som sto fast i Innherredsveien lørdag ettermiddag, sier operasjonsleder Frank Brevik ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Trailersjåføern ble ikke ilagt kjøreforbud og fikk ikke straff for uaktsom kjøring.

Det var ifølge politiet den samme sjåføren som sørget for å stoppe all trafikk i krysset Innherredsveien og Mellomveien i Trondheim, lørd kveld i 20.30-tida.

Et vitne fortalte at vogntoget hadde stått lenge på bussholdeplassen, og at sjåføren åpenbart hadde kjørt feil. Han forsøkte å gjøre en u-sving, en øvelse som medførte at alle andre kjøretøy måtte gi ham rom for at trafikken igjen kunne gå som normalt på stedet.

LES OGSÅ: Fem vogntog står opp mot Hemnkjølen

På forsiden nå