- Denne galskapen må stoppes

Politioverbetjent Knut Sivertsen mener myndighetene må ta ansvar og stoppe vogntog på grensen til Norge.

- Å kjøre med blankpolerte dekk på våre vinterveier er «galimatias». Nå må noen sørge for at de stoppes, sier politioverbetjent Knut Sivertsen.  

Saken oppdateres.

- Historien gjentar seg. Hver eneste vinter kommer store vogntog som ikke er skodd for norske forhold. De kommer seilende, de er livsfarlige, tordner Sivertsen.

Politioverbetjenten mener det er håpløst å tro at lokalt politi skal håndtere problemene.

LES OGSÅ: Fem vogntog står på E39

- Styrk vegvesenet

- Vi har ikke ressurser til å ta oss av en enkelt sjåfør. Når vi får vanskelige kjøreforhold, som i dag for eksempel, så kan ikke vi binde opp patruljer til å ta seg av enkeltsjåfører. På Hovin står et vogntog som har stått der siden 06.00 i morges, på E39 mot Hemnkjølen sto det i kveld seks vogntog. Der er vi også for å bistå trafikken, sier Sivertsen.

Sivertsen mener dette er myndighetenes ansvar og at man må styrke Statens vegvesen.

- Her finnes ingeniører og personell med kunnskap om disse kjøretøyene. Det er her ressursene må settes inn. Lokalt politi har ikke ressurser til å følge opp.

LES OGSÅ: Familie i utforkjøring på Spongdal

- «Gallimatias»

Ifølge politioverbetjenten er dette et problem som burde vært håndtert for mange år siden.

- Vi vet at det ofte er eiere i sentraleuropa som beordrer, og som ikke vil ta stopp og forsinkelser eller kostnader når bilberging er nødvendig. Det blir samtidig hevdet at noen kjøper førerkort på nettet. Totalt sett er dette folk som fusker i faget, som ødelegger for andre som følger spillereglene, og som setter andres liv i fare.

- Å kjøre med blankpolerte dekk på våre vinterveier er «gallimatias». Nå må noen sørge for at de stoppes, sier Knut Sivertsen.

På forsiden nå