«Faen heller» får 120 000

Body Shop Foundation gir 10 000 pund, eller 120 000 norske kroner til den trondheimsbaserte organisasjonen «Faen heller».

Saken oppdateres.

Blant 70 søkere gikk trondheimsorganisasjonen «Faen heller» til topps da The Body Shop Foundation skulle dele ut årets stipend til organisasjoner som arbeider for en bedre verden.«Faen heller» er en brukerdrevet organisasjon som har som mål sette søkelyset på incest og seksuelle overgrep mot barn. Til tross for at organisasjonen har eksistert i bare fem år, har deres innsats gjort seg bemerket langt utenfor Trondheim.- Det er en kjempestor inspirasjon for oss å bli sett på denne måten, å få anerkjennelse for arbeidet vårt også utenfor Norges grenser. I tillegg betyr selve pengebeløpet svært mye. Det gir oss mye større frihet og spillerom til å sette i gang prosjekter, sier daglig leder May Lise Hoel i «Faen Heller» i en pressemelding.Viser handlekraft

Det var Body Shops avdeling i Nordre som foreslo «Faen heller» som stipendkandidater. Valget var ikke spesielt vanskelig, ifølge daglig leder Nina Eriksen.

-«Faen heller» viser en utrolig styrke og mot. De sitter ikke og synes synd på seg selv, men er handlende i stedet. De fortjener all den hjelp de kan få og derfor foreslo jeg disse modige damene, sier Eriksen.

70 søkere

Body Shop Foundation deler hvert år ut stipender til grasrotorganisasjoner som driver sitt arbeid i samsvar med kosmetikkjedens grunnverdier. Blant annet må aktivitetene være rettet mot menneskerettighetsarbeid, dyrevern og miljøvern. I regionen Europa, Midt-Østen og Afrika ble «Faen heller» valgt ut som én av fire verdige stipendvinnere. I alt var det 70 søkere invitert.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå