Her kan du parkere gratis midt i Trondheim sentrum

Og Trondheim parkering ligger «vegg i vegg».

Strekningen med gratis parkering er omringet av parkeringsplasser som krever betaling. 

Saken oppdateres.

Å finne parkeringsplass i Trondheim sentrum er ofte vanskelig i seg selv. Å finne steder du kan parkere gratis er umulig. Nesten.

Rett ved den store parkeringsplassen på Leuthenhaven, i Smedbakken et lite steinkast fra Trondheim parkerings kontorer, ligger det et «smutthull», der hvem som helst kan parkere gratis.

Cirka 40 meter

- Jeg kan bekrefte at det er mulig å parkere gratis på dette stedet, sier konstituert direktør i Trondheim parkering, Stein Løberg.

LES OGSÅ: Her er alle feilparkeringene i Trondheim

LES OGSÅ: Derfor klager trondhjemmere på parkeringsboten

Strekningen det gjelder er på cirka 40 meter, og ligger mellom to fotgjengeroverganger. Med fratrekk i henhold til trafikkreglene som sier minimum fem meters avstand til gangfelt, gir det en strekning på cirka 30 meter der man kan parkere gratis.

- Det er lov til å parkere i en uregulert gate så lenge det ikke strider med vegtrafikklovgivingen. Smedbakken er et eksempel på dette, sier Løberg.

Kommer til å følge med

Beboere i området har kontaktet Trondheim parkering angående strekningen, som bare en person virker å ha fått med seg så langt. Den samme bilen observeres med jevnlig mellomrom på stedet, bare noen meter fra betalingsparkeringen på Leutenhaven.

- Vi er klar over at det er mulig å parkere der, og vi har fått henvendelser fra beboere i nærheten om dette. Vi har også sett at det ofte står en bil parkert der, men vi har ikke sett på det som noe problem, så langt, sier Løberg.

LES OGSÅ: Slik skal Trondheim parkering dele ut færre bøter

LES OGSÅ: - Denne var litt drøy

Han understreker at de kommer til å følge nøye med fremover.

- Dersom det blir slik at flere kjøretøy parkerer der, vil sikkerheten for myke trafikanter være avgjørende for om det blir omregulert, det vil si at det blir innført parkering forbudt. Vi kommer til å følge nøye med på dette, sier Stein Løberg.

Gratisparkeringen er utenfor denne bygningen. 

Gratisparkeringen er utenfor denne bygningen. 

På forsiden nå