Hverdagshelter finnes overalt, i alle aldre og i forskjellige bransjer. Nå viser det seg at hverdagshelter også kan komme utkledd.

Adressa.no jakter på de flotte hverdagsheltene som folk møter på sin vei, og blant de mange innsendte bidragene er det flere som har fortalt om bussnissen i Trondheim.

- Sprer glede

Svein Gjervan sprer julehygge i hele desember skal vi tro leserne.

«I morgest hadde jeg en eksamensinnlevering, jobb og hadde i tillegg klart å forsove meg. Tenkte for meg selv at denne dagen kom til å bli en lang og trist dag, men den herlige bussjåføren på 5ern lyste opp smilet i meg. Takk for at du sprer glede», skriver en av de som har møtt julenissen på bussen.

Flere mener desember blir en lysere affære av den joviale bussjåføren.

- Takk til bussjåføren som kler seg ut som nisse hver desember. Du gjør en trist og mørk måned bedre, sier en av innsenderne.

Les om flere hverdagshelter her

- Alltid i godt humør

Svein Gjervan tipper han er blant de mest fotograferte bussjåførene i landet, men det synes han bare er hyggelig.

«En av bussjåførene på 5'ern har til vanlig langt skjegg og kapteinshatt. Han har alltid godt humør og det er alltid hyggelig når jeg ser det er han som skal kjøre meg til skolen. I disse juletider har han byttet ut hatten med nisselue og strikket ullgenser. Virkelig en herlig fyr!», forteller en Adressa.no-leser som har foreslått Gjervan til årets hverdagshelt.

En av innsenderne forteller at bussnissen fikk ham til å glemme en kjedelig eksamen.

«Jeg hadde en ganske middelmådig eksamen her om dagen, og skulle ta bussen fra Dragvoll nedover mot byen igjen. Bussjåføren hadde kledd seg ut som en tradisjonell norsk fjøsnisse og ønsket alle velkommen om bord på bussen med et smil! Det var hyggelig etter en kjip første eksamen! Skulle ønske jeg fikk tatt bilde av fyren».