Fortsatt langt unna ordførerstolen

Det blir vanskelig for Frank Jenssens ambisjoner om å kaste Rita Ottervik ut av ordførerkontoret etter valget. På dagens meningsmåling for Trondheim taper Høyre terreng.

Saken oppdateres.

Høyre går ned 2,8 prosentpoeng fra målingen Adresseavisen hadde i mai, og ligger nå på en oppslutning på 19,9 prosent. Fremgang Arbeiderpartiet opplever på fylkesnivå i Sør-Trøndelag fortsetter også på målingen foran kommunevalget i Trondheim. 35,6 prosent er en økning på 1,6 prosentpoeng, og ligger hele fem prosentpoeng over valgresultatet fra 2003.

Ikke dramatisk

- Høyre er nå tilbake på det nivået vi hadde på målingene i mars. I mai gikk vi noe opp, men ser ut til å ha gått tilbake litt nå. Jeg ser ikke på dette som dramatisk, valgkampen har ikke startet. Det er de som har mest krefter igjen i innspurten i august og september som vil vinne, og vi i Høyre er gode til å spurte, sier Jenssen.

Han tror mange velgere fortsatt ikke har bestemt hvilket parti de vil stemme på til høsten, og tror en aktiv og hard valgkamp skal være med å snu den negative trenden partiet nå er inne i.

- Vi må langt høyere enn dette når det blir valg. Både vi i Høyre, men også den borgerlige blokken som helhet, sier han.

Et godt utgangspunkt

Ordfører Rita Ottervik Trondheim smiler bredt til tallene på målingen Norfakta har gjort for Adresseavisen. Ap på 35,6 prosent mener hun er det beste utgangspunktet for partiet å gå inn i sommerferien med.

- Jeg tar dette som en bekreftelse på at innbyggerne i Trondheim ser at vi leverer. At det bygges barnehager og skoler, at det gjøres en solid jobb innen eldresektoren. Folk har nok sett at den skremselspropagandaen høyresiden kjører om det rødgrønne styret i Trondheim ikke stemmer, sier Ottervik.

Men ordføreren konstaterer også at Frp har fremgang på dagens måling. Partiet går frem med 06, prosentpoeng, og har en oppslutning på 14,0 prosent.

- Frp har ligget lavere enn landsgjennomsnittet på målingene her i Trøndelag. Nå kryper de oppover på målingene, og kan få mer gjennomslag enn det vi setter pris på. Det betyr at vi må ta Frp mer på alvor i valgkampen, sier Rita Ottervik.

Kristian Dahlberg Hauge (Frp) sier resultatet på denne målingen var som forventet, og han er glad for at partiet ser ut til å ha snudd en negativ treng på målingene den siste tiden.

- Vi har ambisjoner om å gå enda litt frem når valgkampen for alvor starter, sier Dahlberg Hauge.

På dagens måling har også Pensjonistpartiet en betydelig fremgang, og noteres for 3,4 prosent av stemmene. Det ville gitt partiet tre representanter i bystyret.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå