Fredag ble det kjent at Trondheims stolthet Gamle Bybro er hardt rammet av råte. Trondheim bydrift skulle egentlig stenge broa denne helga, men det viste seg at skadene var så omfattende at den blir stengt til slutten av januar.

- Vi kan ikke ta noen sjanser. Det kan skje en ulykke, og vi må derfor stenge all motorisert ferdsel over broa. Vi vil la syklister og fotgjengere bruke ene siden av broen, sa veiplanlegger Hussein Ali ved Trondheim bydrift til adressa.no.

- Burde vært stengt tidligere

Debatten under artikkelen viser at turistattraksjonen vekker engasjement blant byens befolkning.

En debattant som kaller seg PineTwig skriver følgende:

«Skjønner ikke problemet. Har kjørt mange ganger til og fra områdene på øvre del av Bakklandet, men aldri behøvd å bruke brua. Hvorfor stenges den ikke heller permanent, før den faller i elva?».

Ronny Finseth er helt enig:

«Brua skulle vært stengt for biltrafikk permanent for mange år siden. Ingen grunn for å ha trafikk der», mener han.

- Lang omvei uten bybroa

En annen leser er svært glad i broa, og mener den bør vernes mot vanlig trafikk.

«Trondheim er «broenes by». Gamle bybro egner seg ikke for biltrafikk. Den er en turistattraksjon som kjennes best under navnet «Lykkens Portal» og er kanskje det vakreste byrommet vi har. Broen bør kun være åpen for ambulanse/brann/politi !».

Det er ikke alle som mener en permanent stenging av broa er et godt alternativ.

Ronny Eide skriver følgende:

«Midt på Bakklandet er det en sperring, som gjør at man ikke kjøre tvers gjennom Bakklandet. Omveien er lang skal en på andre siden med bil, ergo er bybroa alternativet! Både for dem som bor der, å for dem som må over for å levere både varer til bedrifter!», påpeker han.

Lange køer fredag

Niklas Rishaug foreslår at man gjør den om til en trivelig gang- og sykkelvei, noe flere er enige i.

Andre er mer opptatt av tidspunktet for stengningen. Heidi Brimi lurer på hvorfor broa ble stengt den helga i året med mest trafikk-

« De har jo jobbet med dette siden slutten av mai, så hvorfor stenge siste helg før jul?», spør hun.

Adressa.no skrev fredag ettermiddag at det var lange køer overalt i Midtbyen på grunn av julehandel. Det var flere som mente at det var et dårlig tidspunkt for Gamle Bybro å være stengt.

Hva mener du om Gamle Bybro? Skal den være åpen for trafikk? Diskuter her.