En mann og en kvinne er siktet etter en kvinne forsvant natt til torsdag. Foto: Richard Sagen

Politinspektør Per Morten Brobakke bekrefter at to personer, en mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene, er siktet etter at en kvinne i 40-årene er forsvunnet fra en leilighet i Kjøpmannsgata.

- De ble innbragt av politiet som vitner, statusen ble senere endret til siktet, sier Brobakke.

I leiligheten har politiet funnet blodspor etter hendelsen.

- De to er siktet for legemsbeskadigelse. Jeg kan ikke si noe mer om hva de to har forklart overfor politiet, sier Brobakke til adressa.no.

Den siktede mannen og siktede kvinnen er samboere. Brobakke vil ikke kommentere om de har noen relasjon til den savnede kvinnen.

Avbrøt avhør

Kvinnens forsvarer Kolbjørn Lium opplyser at han har hatt en kort samtale med sin klient.

- Saken er i startfasen og så langt har vi fått få opplysninger. Det vil derfor ikke være riktig å komme med en uttalelse på nåværende tidspunkt, sier Lium.

Advokat Christian Wiig, som er forsvarer for den siktede mannen, opplyser at klienten ble avhørt som vitne i saken tidligere i dag. Da politiet endret hans status til siktet ble avhøret avbrutt, og mannen ba om å få advokat til stede. Mannen uttalte også at han var for sliten til å fortsette avhøret.

- Med meg til stede gjentok han i et kort avhør i kveld at han ønsket å vente med videre avhør til i morgen. Hvordan mannen stiller seg til siktelsen har ikke vært noe tema ennå, sier Wiig.

Etterforsker saken

Brobakke kan heller ikke gi noen info om de involverte i saken er tilknyttet et spesielt miljø.

- Vi etterforsker nå saken videre, og prøver å finne den savnede kvinnen. Vi har satt inn de ressursene vi mener er nødvendige, sier Brobakke, uten å kunne gå inn på hvilke områder politiet søker etter kvinnen.

Søker etter kvinnen

Tidligere torsdag formiddag opplyste Brobakke at de mener at det er begått en straffbar handling.

- Omstendighetene rundt saken gjør at vi mener det er begått en straffbar handling, sa han til adressa.no ved 11.30-tiden.

Politiet har opprettet stab etter hendelsen og bruker store ressurser på å søke etter kvinnen. De utfører blant annet søk i Nidelva, som er like ved leiligheten der kvinnen ble observert sist, og som det ble funnet blodspor i.

Politiet vil vurdere ytterligere søk fredag.

Krimteknikere har torsdag formiddag undersøkt denne leiligheten.