Lørdag ble avgangen mellom hurtigbåten mellom Vanvikan og Trondheim innstilt fordi flytebrygga nesten hadde kollapset.

Det er Trondheim havn som har ansvaret for reparasjonsarbeidene, som ifølge kommunikasjons- og markedssjef Grethe Opsal i AtB, kommer til å pågå denne uken.

Tar en uke

- Jeg har fått meldinger fra Trondheim Havn i dag, som sier at kaia i Vanvikan skal være ferdig reparert om en uke, altså mandag 27. januar.

I mellomtiden ber hun passasjerer av hurtigbåten sjekke hjemmesidene til AtB og FosenNamsos Sjø for fortløpende informasjon.

Bussavgangene

Rute 553 (Trondheim sentralstasjon-Vanvikan) vil korrespondere med rute 450. Det oppsatte tilbudet vil bli kontinuerlig fulgt opp i forhold til kapasitet.

- AtB beklager de ulemper dette vil ha for de reisende, sier Opsahl.

- Nær kollaps

Ifølge Frode Sollie i Pendlerforeningen er det bunnen på landgangen som går ned mot flytebrygga som har falt i sjøen.

- Det samme skjedde i mai, og da var det bare flaks at ingen falt i sjøen. Da ble gangelementene fjernet om natta og sveiset som en nødreparasjon. Siden har det ikke blitt gjort noe.

Videoen han tok lørdag ettermiddag viser flytebrygga som får hard medfart av vinden. Landgangen og vinden blir liggende og slå mot hverandre som følge av den sterke vinden.

- Østavinden hamrer rett på brygga og landgangen, og to av gangelementene har falt i sjøen. Sollie har pendlet til Trondheim siden 1991, og har sjelden opplevd like mye trøbbel som i januar.

- Jeg har hjemmekontor, så for min del går det bra å være hjemme fra jobb noen dager. Men jeg vil tro at dette skaper problemer for andre.