«Unger som omringer deg er ikke en forbanna spøk, dette er en sann historie..», slik begynner Rey Narvaiz' dramatiske fortelling som ble godt mottatt på det populære nettstedet reddit.

Adressa.no advarer mot grove engelske gloser.

Året er 2002, og Narvaiz og resten av hans tropp fra U.S Marines har reist til Trøndelag for å øve seg på strid i vinterstid. Under oppholdet har Narvaiz og militærkameratene fått sansen for en norsk delikatesse.

«Godteri fra Gud»

- Jeg vet ikke navnet på retten, men den er helt fantastisk nydelig. I all hovedsak er det en pølse som er surret i bacon. Amerikanske som vi er, ble vi hektet med en gang. Vi kalte det bare for «Godteri fra Gud», skriver Narvaiz.

- "Godteri fra Gud" får du kjøpt på bensinstasjoner, og vi dro ofte innom en bensinstasjon som ligger tett ved en barneskole, skriver Narvaiz videre.

Og det var utenfor barneskolen at Narvaiz fikk sitt livs kaldeste opplevelse.

- Helvete brak løs

- Det er februar. I Norge. Det er iskaldt. Snø opp til knærne. Norge stenger ikke skolen på grunn av snø, så alle barna var på skolen.

- Vi gikk forbi skoleinngangen der det sto noen unger, jeg tipper de var seks-syv år gammel. De stirret på oss da vi gikk forbi med våre utrolig store snødrakter. En av de små rakkerne lagde skytelyder mot oss, vi lagde skytelyder tilbake.

Like etterpå gjorde en av soldatene sitt livs tabbe da han kastet en snøball i leggen på ei lita jente.

- Med det brak helvete løs, skriver Narvaiz.

- Barna skrek ut noe uforståelig, og det flommet ut barn fra skolen som en uendelig elv som aldri stopper. De hylte, smilte og løp – hvordan i all verden kunne de løpe i den dype snøen?! De kastet snøballer som trosset naturens lover. De traff oss i fjeset. Vi kunne ikke se. Vi kunne ikke løpe. Vi kunne så vidt puste. Holy fu*k.

Prøvde å slå tilbake

Narvaiz og kompisene prøvde å slå tilbake, men til ingen nytte.

- De elendige snøballene våre falt sammen i lufta. Vi ble så utklasset og var så ute av vårt naturlige element, det fikk barna til å le enda høyere.

- Jeg var den treigeste av kompisene, og jeg ble forlatt av mine medsoldater. Jeg kunne se de vasse tilbake mot basen i de svære snødraktene våre, de så ut som gigantiske hvite teletubbier i horisonten.

Nådeløse trønderbarn

De trønderske skolebarna viste ingen nåde mot Narvaiz da han ble forlatt av kompisene.

- Jeg tok på meg hetta og prøvde å holde hodet lavt for unngå snøballene. Støvlene mine var for store og jeg endte opp med å miste dem i snøen da jeg forgjeves prøvde å løpe vekk. Jeg falt, og jeg hørte barna nærme seg. De hørtes ut som en flokk med hyener.

- De flokket seg rundt meg, og jeg skrek og bønnfalte dem om å stoppe. Men de verken forsto eller ga en nordisk faen på det jeg sa. Skolebarna holdt meg nede, fem av dem på hver arm og fot. Det var da jeg tenkte – Pokker. Jeg er virkelig i trøbbel.

- De kastet vottene mine opp i trærne og begynte å dytte snø ned i klærne mine. Deretter forlot de stedet flirende og pratet i vei på sitt gale språk. Rifla mi var full av snø og jord. Jeg hadde ingen anelse hvor støvlene mine var. Jeg lå der, klagende og skrikende, og prøvde å finne ut hva i all verden skjedde.

- Poenget i historien er – Aldri, ALDRI, prøv deg på en snøballkrig mot norske skolebarn, avslutter Narvaiz.

- Et godt minne

Narvaiz er overveldet over responsen hans dramatiske fortelling skapte på reddit. Han vet ikke hvor i Trøndelag episoden fant sted, men forteller at de reiste rundt i Trondheim og områdene rundt byen.

Narvaiz har et bilde av soldatene og skolebarn, men vet ikke om det er de unge snøkrigerne som er avbildet. Narvaiz bærer uansett ikke nag til barna som dynket han med snø.

- Haha, nei. Det er et godt minne, og barna hadde det så gøy at det er vanskelig å være sint. Jeg og kompisene lo av episoden under hele Norgesoppholdet, forteller Narvaiz til adressa.no

- Det er kanskje unødvendig å si, men vi kastet aldri en snøball igjen etter denne fadesen flirer, Narvaiz.

Han har heller ikke spist baconpølse siden norgesbesøket i 2002.

- Haha, mange amerikanere har fortalt meg at dette er vanlig kost i Chicago, og flere byer i California. Jeg har aldri bodd andre steder enn Texas, så jeg har dessverre aldri prøvd "Godteri fra Gud" igjen, sier Narvaiz.

Fakta om Reddit

reddit er et nettsamfunn der brukere kan poste lenker til innhold på internett. Andre brukere kan så stemme lenkene opp eller ned.

Avstemning avgjør lenkenes fremtredenhet på reddit, og de mest populære lenkene vises på forsiden. I tillegg kan brukerne kommentere på lenkene. Foruten lenker kan man legge inn en «self»-post som inneholder tekst skrevet av innsenderen.

Siste måned hadde reddit 112 809 633 unike besøkende fra 196 ulike land.

Narvaiz sin fortelling ble svært populær på nettstedet, og lå lenge på forsiden hos reddit.

Kilde: Wikipedia og reddit.

Ray Narvaiz ble dynket ned i snøen av unge trøndere. Historien hans ble en stor hit på reddit. Foto: Privat
Her er U.S Marines sammen med noen trønderske barn. - Jeg vet ikke om det er de unge snøballkrigerne, sier Narvaiz. Foto: Privat
I tillegg til å være elendige snøballkrigere, så er ikke amerikanerne så flinke til å kjøre på snøen. Foto: Privat
Her er U.S Marines på øvelse i Sør-Trøndelag i 2002. Foto: Privat