Politi og brannvesen rykket ut til brannstedet, som ligger mellom Ringve museum og Lade idrettsanlegg på Lade allé. Meldingen kom klokken 06.12 og gikk ut på at det var en gressbrann.

- Vi har funnet rester av et rakettbatteri, og har opplysninger om at personer sprang fra stedet, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Snakker med vitner

Et område på 15 kvadratmeter oppå en betongblokk er svidd av. Så langt er ingen pågrepet i saken.

- Flere har observert fyrverkeriet og brannen, og vi skal snakke med vitner, sier Pedersen.

På andre siden av gata fra Ringve museum, sto det et utbrent rakettbatteri.

- Det er ei lita tue som har brent. Vi fikk raskt dynket ned brannen, sier brannmester Steffen Eriksen i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

- Rett og slett dumskap

Brannvesenet fikk seks-sju telefoner om fyrverkeriet og brannen lørdag morgen. Brannmesteren reagerer sterkt på hendelsen.

- For det første er det ikke lov å sende opp fyrverkeri. For det andre er det jo totalforbud mot åpen ild i hele Sør-Trøndelag, så dette er rett og slett dumskap.

Han påpeker at det fortsatt er tørt i fylket. På den ene siden av brannstedet ligger gressbanene på Lade idrettsanlegg, på den andre ligger Ringve museum.

- Sånn som det er nå, er det knusktørt uansett. Dette kunne fått et tragisk utfall. Vi har jo hatt noen av dem i det siste, sier Eriksen.

- Uvurderlige verdier på Lade

Operasjonsleder Pedersen slutter seg til brannmesterens oppfatning av hendelsen.

- Det forundrer oss at folk ikke har fått med seg den store medieomtalen om forholdene i Trøndelag. Politiet, brannvesenet og meteorologisk institutt har gått ut daglig med advarsler om at det er tørt. Det er alltid bekymring for spredning, og på Lade har vi mange uvurderlige verdier.

Han sier at politiet ikke har slått fast at fyrverkeri er årsaken.

- Men batteriet har neppe stått der siden nyttårsaften. Utviklingen av brannen på stedet tyder på at fyrverkeri er årsaken, og vi har flere vitneobservasjoner.

Våknet av høye smell

Unni Ulltveit bor ved Lademoen kirke, og forteller at hun våknet av høye smell i 06-tiden.

- Vi var flere i husstanden som våknet av fyrverkeriet. Det var høyt og stort, og varte i cirka ti minutter.

Ifølge henne ble det sendt opp fyrverkeri i to omganger.

- Jeg tenkte at det var snodig å sende opp fyrverkeri klokken seks om morgenen, og spesielt nå som det er så tørt. Det er jo helt utrolig, sier Ulltveit.

Området rundt rakettbatteriet var utbrent. Politiet mener fyrverkeri kan være årsaken til brannen. Foto: Joakim Slettebak Wangen