- Dette er farlig for både syklisten og for bilister

Mann syklet opp Okstadbakken i Trondheim.

Politiet stoppet en mann på sykkel på E6 oppover Okstadbakken lørdag ettermiddag. Han ble passert av både tungtransport og personbiler. 

Saken oppdateres.

Klokken 17.10 var mannen på vei over Kroppan bru. Da adressa.no observerte ham, ble han passert av tungtransport og flere personbiler som også hadde tenkt seg sørover på E6.

Mannen fortsatte oppover Okstadbakken, og ble rundt klokken 17.20 stoppet av politiet. Syklisten hadde ikke lys og var ifølge politiet vanskelig å få øye på.

- Flere meldere ringte oss om dette. Politiet rykket ut og stoppet en utenlandsk syklist i Okstadbakken, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Heldigvis gikk det bra

Mannen ble beordret av sykkelen og bedt om å holde seg bort fra veibanen.

- Politiet fikk ikke mulighet til å følge opp saken, da de måtte rykke ut til et større oppdrag. Vi har ikke fått flere meldinger om mannen etter det.

Berglund kaller syklingen på E6 uansvarlig.

- Det er både fare for syklisten og for bilister. Når man sykler på steder hvor man ikke skal oppholde seg, uten lys, kan det oppstå situasjoner hvor kjørende må panikkbremse. Det er kun fantasien som setter begrensninger for hva dette kan medføre. Heldigvis gikk det bra i dette tilfellet.

Løp over E6 i rushet

Politiet har opplevd flere eksempler på folk som ferdes på E6 i Trondheim de siste årene. I 2012 ble en rumensk mann på sykkel stoppet i Okstadbakken. Både han og sykkelen ble kjørt bort av politiet.

Tidligere i mars i år ble en mann plukket opp av politiet da han gikk mot trafikken på Omkjøringsveien og viftet med en colaflaske.

I februar i fjor krysset en mann E6 på Kroppan bru midt i morgenrushet. Politiet reagerte på den farlige løpeturen, som ble fanget på video.

- Dette ser jo ikke bra ut i det hele tatt. Han risikerer jo livet sitt for å spare ett minutt, sa operasjonsleder Rune Brandmo den gang.

I august 2013 sto to kvinnelige haikere i toppen av Moholtlia og håpet at bilister skulle stoppe i ettermiddagsrushet. Flere biler måtte bremse kraftig opp da de fikk øye på dem.

På forsiden nå