- Jeg er villig til å betale dyrlegeregningen

Hundeeieren av den større hunden mener episoden på Valentinlyst var et hendelig uhell.

Hunden Nikita ble tatt med hjem etter operasjonen. Hun våknet aldri fra narkosen. Her er det lekekameraten Diablo som sørger.  

Saken oppdateres.

Fredag i forrige uke ble Alaskan Klee Kai-hunden Nikita (11) sendt til veterinær etter et basketak med en større hund på Valentinlyst, Hun hadde fått en stor flenge i buken og en skade på bakbeina. Eieren Bjørn Terje Johansen valgte å operere, men livet sto ikke til å redde.

- Det var som Goliat mot David. Nikita ble som en ulldott i kjeften på denne hunden, sa hundeeieren Bjørn Terje Johansen.

LES MER: Nikita revet til døde av større hund

Vil beklage

Adressa.no har vært i kontakt med hundeeieren av den større hunden, og han forteller at han ble svært lei seg da han fikk høre utfallet av hendelsen.

- Jeg synes selvsagt det var synd at Nikita døde. Jeg ønsker å beklage det som skjedde, og er villig til å betale veterinærregningen, sier han.

LES MER: Dobermann angrep puddelvalp i Klæbu

Hundeeieren, som ønsker å være anonym, mener likevel at det hele var et hendelig uhell.

- Min hund gikk i bånd, og jeg har mitt på det tørre. Dette er trist for alle parter, men jeg tar hundehold svært alvorlig. Nikita kom løpende brått mot min hund, og jeg tror min hund beit henne i kinnet, men jeg så aldri at min hund angrep Nikita i buken, forteller hundeeieren.

- Har god psyke

Mannen har snakket med politiet og avgitt en forklaring etter at hundeeieren til Nikita anmeldte forholdet. Hundeeieren av den større hunden ønsker ikke å fortelle hva slags hund han har, men forteller at det er en rundt 50-55 kilo tung hannhund.

- Jeg var på besøk i området, og skulle lufte hunden. Hunden min er en sterk hund, men den er stødig og har en balansert psyke, sier den erfarne hundeeieren.

LES MER: Rottweiler angrep annen hund i Midtbyen

Han har opplevd å få tidligere hunder avlivet på grunn av det han mener har vært misforståelser, og han mistet også retten til å eie hund. Han er ikke offisielt eier av hunden som er involvert i episoden på Valentinlyst.

- Jeg fikk den adoptert bort, men jeg har brukt å gå turer med den likevel, forklarer eieren.

- Skade fra kloen, og ikke bitt

Hundeeieren forteller at Nikita reagerte på at det kom en hund i nærheten av hennes territorium, og han tror tispa forsøkte å beskytte familien sin da han kom gående med sin større hund.

- Da det ble klammeri, tok jeg raskt tak i nakkeskinnet på hunden min, og da sprang Nikita tilbake. Jeg så at hun haltet, og jeg antok det ville komme en eier. Jeg gikk for å binde fast min hund på andre siden av gata, forklarer hundeeieren.

LES MER: Angrepet av to hunder mens han luftet hunden

Nå ønsker mannen å komme til bunns i hva som har skjedd, og vil ta kontakt med veterinæren som behandlet Nikita. Han tror nemlig flengen i buken kan ha skyldtes en kloskade, og ikke et bitt.

- Jeg så aldri at min hund beit Nikita i buken, fastholder han.

Ventet en telefon fra Nikitas eier

Da han så at Johansen kom bærende på Nikita, gikk han mot eieren for å høre hvordan det hadde gått med den mindre hunden.

- Jeg så at det var en flenge i buken, og jeg sa at mannen måtte skrive ned nummeret mitt. Han svarte at han visste hvor jeg bor. Deretter dro de til veterinær. Jeg trodde jeg ville få en telefon fra eieren til Nikita, men det har jeg ikke fått, sier hundeeieren.

Han er nå villig til å gjøre opp for seg, og vil tilby å hjelpe til med veterinærregningen som ifølge Johansen havnet på rundt 10 000 kroner for operasjon og medisin.

Nikita ble 11 år gammel. Hun er av typen Alaskan Klee Kai.  

Nikita ble 11 år gammel. Hun er av typen Alaskan Klee Kai.  

På forsiden nå