Begge de to varetektsfengsles i fire nye uker, med brev og besøkskontroll i hele perioden.

Samboerparet er siktet for drapet på Vibeche Sofie Falch Danielsen (48) i Trondheim. Hun ble funnet død i Nidelva 22. januar.

Har ikke forklart seg

I fengslingskjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett kommer det frem at den siktede kvinnen synes nærmere tilknyttet drapet etter at Kripos har funnet blod på en t-skjorte som tilhører henne. Enkelte av disse bloddråpene har samme DNA som den avdøde, heter det i kjennelsen.

Det kommer også frem at ingen av de to drapssiktede ennå har forklart seg om selve drapet på Vibeche Sofie Falch Danielsen.

Den siktede kvinnen skal imidlertid ha forklart seg om hvordan de to fraktet avdøde fra leiligheten hennes i Kjøpmannsgata med rullestol til Marinen, hvor de to siktede skal ha kvittet seg med henne i elva. Det opplyste politiadvokat Mette Kollstrøm til adressa.no forrige uke.

Fare for bevisforspillelse

Begge sakene ble i dag behandlet uten rettsmøte. Den siktede kvinnen begjærte seg løslatt, mens hennes samboer har gjennom sin advokat opplyst at han samtykker videre fengsling.

Dommeren avgjorde derfor fengslingsspørsmålet basert på dokumentene i saken.

Fordi de ikke har fått svar på alle de tekniske undersøkelsene, mener retten at bevis kan forespilles ved at de to samkjører forklaringene sine.

De mener derfor at videre varetektsfengsling ikke er et uforholdsmessig inngrep.